Prins Harry en zijn vrouw Meghan gaan met hun stichting Archewell een nieuwe samenwerking aan. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het stel slaat de handen ineen met World Central Kitchen, dat zich toelegt op maaltijden na natuurrampen. De non-profitorganisatie werd opgericht door de beroemde kok José Andrés.

De stichting van Harry en Meghan gaat de kok helpen met het realiseren van zogenoemde Community Relief Centers. Die kunnen na een natuurramp gebruikt worden als keukens, maar later ook als verzamelplaatsen, voedselcentra of schoollokalen. De constructies worden geplaatst in zwaar getroffen gebieden.

Article continues after the ad

Verbinden

'De gezondheid van gemeenschappen hangt samen met ons vermogen om te verbinden', stellen Harry en Meghan in een verklaring. 'Als we denken aan chef Andrés en zijn ongelofelijke team bij World Central Kitchen, worden we eraan herinnerd dat er zelfs tijdens een jaar van onvoorstelbare ontberingen veel geweldige mensen bereid zijn onvermoeibaar te werken en elkaar te steunen.'

Community Relief Center

Het eerste Community Relief Center wordt momenteel gebouwd in Dominica, een eilandstaat in de Caribische Zee, dat in 2017 zwaar werd getroffen door de orkanen Irma en Maria. Daarnaast wordt er ook een geplaatst in Puerto Rico.

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.