Harry en Meghan zetten zich graag in voor het goede doel. Hun hart zit op de juiste plek, daarom willen ze online haatgedrag gaan aanpakken. Dit meldt People.

Het (inmiddels niet meer koninklijke) koppel zouden met hun nieuwe non-profitorganisatie Archewell, vernoemd naar hun zoontje Archie, vooral de nadruk willen leggen op het beëindigen van online haat en het ondersteunen van burgerrechten en raciale gelijkheidsgroepen.

Steun uitgesproken

De twee die sinds een tijdje Canada hebben verruild voor het bruisende Los Angeles (met een hele hoop bekende buren, waaronder Adele) heeft zich de afgelopen weken nadrukkelijk uitgesproken door hun steun aan de Black Lives Matter beweging. Ook maken ze zich al een aantal jaar hard voor het belang van mentale gezondheid.

Black Lives Matter

'Toen er gesprekken gaande waren over hoe Archewell eruit zou moeten zien, lieten Harry en Meghan duidelijk blijken dat ze zich willen inzetten voor deze zaken. Ze hebben daar beide een sterk gevoel bij. Zeker na dat wat er zich de afgelopen weken allemaal heeft afgespeeld', aldus een bron.

Article continues after the ad

Het paar heeft de afgelopen tijd met meerdere hoogwaardigheidsbekleders gesproken om te kijken of ze iets kunnen doen. Ze willen de Black Lives Matter organisatie hoe dan ook steunen.

Bye bye 

Op 31 maart van dit jaar braken Harry en Meghan met het Britse koningshuis. De familie hoopte vurig dat de twee - wegens de coronacrisis - weer tijdelijk zouden terugkeren naar Engeland, maar helaas. "Binnen de Britse koninklijke familie was er hoop dat Harry en Meghan wellicht zouden terugkomen om iets te kunnen doen voor de Britse gezondheidszorg, maar niet dus", aldus RTL-correspondent Anne Saenen.

Bron: People Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.