Harry en Meghan zijn niet echt welkom in Canada. Sterker nog, er is zelfs een petitie in het leven geroepen tegen het royal koppel. De bevolking vindt het vooral dan ook belachelijk dat de staat hun beveiliging gaat betalen, maar daar lijkt nu een omslag in te komen.

De twee zouden namelijk volgens The Daily Telegraph van plan zijn om hun eigen beveiliging te betalen als het gaat om commerciële verplichtingen. Hiervoor willen ze een model gebruiken dat destijds ook door de voormalig Brits premier Tony Blair is toegepast. 

Article continues after the ad

Achteraf terugbetalen

Dit houdt in dat als er kosten worden gemaakt voor bescherming tijdens zakelijke verplichtingen zonder koninklijke band, ze deze achteraf zullen terugbetalen. Daarmee is er ook eindelijk duidelijk wie de rekening gaat betalen voor de beveiliging van zowel Meghan, Harry als ook baby Archie.

Petitie

De verhuizing naar Canada heeft Harry en Meghan vooralsnog niet de door hen zo gewenste rust gebracht. Nadat Meghan eerder door paparazzi werd gevolgd toen ze met zoontje Archie en haar honden een wandeling maakte, is er nu een online petitie gestart waar Canadezen zich kunnen uitspreken tegen de betaling van de beveiliging van het stel. Deze is inmiddels door ruim 80.000 mensen ondertekend.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.