De kosten van hun verbouwing (Frogmore Cottage) rezen de pan uit (zo'n 2,4 miljoen pond), dus moesten Harry en Meghan dat uit eigen zak betalen. Iets wat ze nu ook netjes gedaan hebben.

Dat heeft een woordvoerder van het koppel maandag bevestigd aan Britse media.

Huisje in Engeland

Het gaat om een bedrag van 2,4 miljoen pond dat de overheid in de renovatie van hun onderkomen op het landgoed in Windsor had gestoken. 'De bijdrage, aangeboden door prins Harry, dekt de volledige renovatiekosten van Frogmore Cottage, een eigendom van Hare Majesteit de koningin. Het blijft het Britse onderkomen van de hertog en zijn gezin', aldus de woordvoerder.

Los Angeles

In januari meldde Buckingham Palace al dat de hertog en hertogin van Sussex het bedrag zouden terugbetalen. Die afspraak maakte deel uit van de overeenkomst die het echtpaar sloot met de Britse koninklijke familie nadat de twee bekendmaakten een stapje terug te doen binnen het koningshuis. Harry en Meghan wonen inmiddels alweer enige maanden in Los Angeles.

Article continues after the ad

Netflix

De twee gaan zich richten op andere dingen, zo heeft het koppel een meerjarig contract getekend met Netflix. Harry en Meghan gaan documentaires, films, televisieseries en series voor kinderen maken. Het koppel put daarvoor uit eigen ervaring.

'Onze levens, zowel onafhankelijk van elkaar en als koppel, hebben ons in staat gesteld de kracht van de menselijke geest te begrijpen: van moed, veerkracht en de behoefte aan verbinding', laten ze weten in een verklaring.

Bron: ANP Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.