Veertig handgeschreven brieven van prinses Diana hebben op een veiling 67.900 pond opgeleverd, omgerekend bijna 80.000 euro. Diana schreef de brieven tussen 1990 en 1997 aan familievriend Roger Bramble.

De verzameling bestaat uit brieven en ansichtkaarten die Diana tot zeven jaar voor haar dood verstuurde. Het was voor haar een turbulente tijd, waarin ze onder meer scheidde van prins Charles en de zeer onthullende biografie Diana: Her True Story over haar verscheen.

Article continues after the ad

Afschuwelijke week

In een van de brieven schrijft de moeder van prins William en prins Harry hoe de ontmoeting met Bramble een 'zeer welkome afleiding was van de alledaagse activiteiten die verband houden met een op handen zijnde scheiding'. In 1992 vertelde ze Roger over de 'afschuwelijke week' die ze achter de rug had na alle berichten in de media over haar zelfmoordpoging.

Doneren

De opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan verschillende organisaties die de prinses een warm hart toedroeg, zoals het English National Ballet en het Young Musicians Symphony Orchestra.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.