Ze vierde onlangs haar 67ste verjaardag in huiselijke kring, maar het is de vraag of het ook echt een feestelijke dag werd voor de Britse prinses Anne. Zij en echtgenoot Timothy Laurence zouden al lange tijd niet meer gelukkig zijn met elkaar. De Britten vragen zich af of het stel hun 25-jarig huwelijk in december wel zal halen...

Article continues after the ad

Ze heeft nog steeds een volle agenda met koninklijke verplichtingen die ze vol enthousiasme vervult, en probeert daarbuiten zoveel mogelijk haar éígen leven zonder glitter en glamour te leiden. Hoewel prinses Anne van Groot-Brittannië bekendstaat als een nuchtere, sterke en soms zelfs harde vrouw, maken velen zich bezorgd om haar. Al jarenlang gaat het gerucht dat Anne en haar echtgenoot Timothy Laurence, die op 12 december 1992 trouwden, volkomen uit elkaar gegroeid zijn en zich nog allesbehalve gelukkig in hun huwelijk voelen.

Schone schijn

Voor de buitenwereld wordt de schijn van een gelukkig huwelijk opgehouden, klinkt het. Bij belangrijke evenementen of ontvangsten, zoals onlangs het staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia aan Groot-Brittannië, zijn Anne én Timothy van de partij. En ze waken er voor met lange gezichten naast elkaar te staan. Een scheiding zou ook geen optie zijn. Koningin Elizabeth heeft lijdzaam moeten toezien hoe de huwelijken van Charles en Diana Spencer en Andrew en Sarah Ferguson op de klippen liepen, en vond ook het feit dat Anne van Mark Phillips scheidde destijds een gruwel.

Niet tolereren

Nóg een scheiding binnen de familie zou de vorstin absoluut niet tolereren. En Anne zou het haar moeder ook niet willen aandoen. De prinses heeft een enorm hechte band met Elizabeth en uit respect voor haar zou ze het huwelijk met Timothy in stand houden. Alleen op papier, zo weten ingewijden. Want de liefde tussen de twee zou met de jaren zo zijn afgebrokkeld dat er niets meer van over is. Op 12 december aanstaande zijn Anne en Timothy 25 jaar getrouwd, maar of dát een feest wordt..? 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 37 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Leon Neal (ANP)