Met zijn enorme vastgoedportefeuille hoeft prins Bernhard junior zich financieel geen zorgen te maken. Datzelfde bezit zou hem en zijn vrouw Annette momenteel echter slapeloze nachten bezorgen: een extremistische groepering heeft Bernhard in het vizier gekregen! 

Helaas voor de prins is hij nu bij een andere partij in het vizier gekomen: de harde kern van de toch al veelbesproken kraakbeweging! Daar ziet men hem als een huisjesmelker die zo snel mogelijk een halt moet worden toegeroepen. Personen binnen de vastgoedwereld weten Story te melden dat prins Bernhard al meerdere nare berichten uit die hoek zou hebben ontvangen. ‘Naar wat ik heb begrepen, ging dit in eerste instantie om berichten via de mail, maar later ook per post,’ vertelt onze bron. ‘Post op Bernhards huisadres. En dan komt het ineens allemaal natuurlijk wel héél dichtbij.’ 

Intimideren

En dat laatste lijkt alarmerend nieuws voor prins Bernhard, die er rekening mee moet houden dat diezelfde personen het op hem hebben gemunt. Het is een groepering die al heeft bewezen er niet voor te schromen om publieke figuren keihard te intimideren. Zo werden eerder bij toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen de ruiten ingegooid, omdat hij toestemming had gegeven voor een aantal ontruimingen van gekraakte panden. Bernhard is de laatste jaren voor een bepaalde groep het symbool geworden voor wat er in hun ogen mis is: rijken die massaal panden opkopen waardoor minderbedeelden geen huis meer kunnen krijgen. Door haar pijlen op een bekende persoon als de prins te richten, denkt de extreme groepering aandacht voor haar zaak te krijgen. Intimidatie of geweld wordt daarbij niet altijd geschuwd, zoals natuurlijk in het verleden ook al eens bleek bij Bernhards tante. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders