Met egards omringd

Als koning Willem-Alexander en zijn gezin met het regeringstoestel PH-KBX naar hun zomerhuis in het Griekse Kranidi vliegen, worden ze met alle egards omringd. Géén gesjouw met zware koffers, géén ellenlange rij voor de incheckbalie, géén discussies met de grondstewardess over te grote handbagage, géén paspoort dat gescand moet worden door de marechaussee en vooral géén vertraging – de oranje/witte Fokker 70 krijgt op elke luchthaven ter wereld te allen tijde voorrang op andere vertrekkende vliegtuigen (behalve natuurlijk als er gelijktijdig een koning van een groter land vertrekt). Zó kom je aardig relaxed op je vakantieadres aan.

Budget vliegen

Hoe anders verliep de vlucht van neef Bernhard, zijn vrouw Annette, hun dochter Isabella en zoons Samuel en Benjamin plus een meereizend vriendinnetje vorige week: ze vlogen met de Spaanse prijsvechter Vueling – bekend om de goedkope tickets – naar Ibiza, waar de ondernemende prins sinds 2015 een villa met zwembad bezit. Oplettende medepassagiers viel het op hoe ontspannen en geduldig Bernhard en zijn gezin in de rij stonden tijdens het boarden op Schiphol en bij het wachten op de koffers op het vliegveld van het populaire eiland. Het enige waarmee Bernhard nog een béét-je opviel tussen de vrolijke vakantiegangers was zijn forse bril. In de turquoise zee zal hij later deze week met zijn duikbril echter helemáál ondergaan in de massa... 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty Images

Met Meghan Markle als toekomstig lid van de Britse koningshuis hebben de Britten eindelijk weer iemand die qua allure in de buurt komt van prinses Diana. Dat Meghan nu al ontzettend populair is blijkt. Ze krijgt namelijk zoveel fanmail dat het Britse hof nu personeel zoekt om alles op orde te krijgen.

Daily Mail meldt dat Kensington Palace op zoek is naar iemand die administratieve ondersteuning kan bieden zodat het kantoor efficiënt kan blijven werken. Als je denkt dat Meghan nu al veel brieven en mails krijgt heb je het mis. Waarschijnlijk worden de royals rondom de bruiloft van Harry en Meghan overspoeld met berichten. Door extra personeel in te zetten hopen de royals om het onder controle te houden.

Het is ongetwijfeld een slimme zet. De kans is groot dat Meghan het koningshuis weer flair gaat geven.

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)