De Griekse koninklijke familie heeft een tweede bruiloft om naar uit te kijken. Koning Constantijn en koningin Anne-Marie maakten dinsdag bekend dat hun jongste zoon prins Philippos (34) zich heeft verloofd met Nina Natassja Flohr. Hij vroeg haar eerder deze zomer op het eiland Ithaca ten huwelijk.

De oudere zus van Philippos, prinses Theodora (37), zou oorspronkelijk eind mei zijn getrouwd met haar verloofde Matthew Kumar. Dat huwelijk moest vanwege de coronacrisis worden uitgesteld tot volgend jaar en het is waarschijnlijk dat Philippos en Nina ook tot 2021 zullen wachten elkaar het jawoord te geven.

Peetoom

Prins Philippos werkt als hedgefondsanalist in New York, terwijl Nina, dochter van een Zwitserse vader en Russische moeder, werkte als creatief directeur voor VistaJet, een charterbedrijf voor privéjets dat is opgericht door haar vader Thomas. De twee zijn al langere tijd samen en waren in 2018 bij het huwelijk van de Britse prinses Eugenie. De prins groeide op in Engeland en is peetoom van prins William. Koningin Margrethe van Denemarken en koningin Sofia van Spanje zijn tantes, en koning Felipe is een volle neef.

Monarchie

Griekenland schafte in 1974 na een referendum de monarchie af, maar het koningspaar dat in 1967 na een mislukte coup tegen het toenmalige kolonelsregime naar het buitenland uitweek, behield zijn titels. De afgelopen jaren wonen Constantijn en Anne-Marie weer in Griekenland, waar ze met Pasen en in de zomer ook contact hebben met de Nederlandse koninklijke familie die niet ver van hen een vakantievilla bezit.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.