Was alles anders gelopen, dan zat (of kwam) koning Pavlos op de troon met naast hem koningin Marie-Chantal. Maar Griekenland is allang geen monarchie meer. Pavlos lijkt echter de hoop op het koningschap niet opgegeven te hebben.

Pavlos en Marie-Chantal leiden een uitgesproken luxeleven en kunnen met recht de koning en koningin van de jetset worden genoemd. Ze hebben vrienden in de hoogste kringen en zijn close met heel wat sterren uit de entertainmentindustrie. Er gaat geen belangrijk feest voorbij zonder aanwezigheid van het stel. Dat heeft niet alléén te maken met hun titels.

Article continues after the ad

High society

Pavlos en Marie-Chantal hebben zeker ook op eigen kracht hun plek in de high society veroverd. Pavlos is met het mede door hem opgerichte Ortelius Capital Partners zeer succesvol in de beleggingswereld, Marie-Chantal houdt zich bezig met luxe kinderkleding, die over de hele wereld – onder andere in haar hele trits eigen winkels – wordt verkocht. Dat heeft ze naar eigen zeggen in het begin zónder de hulp van vader Robert Warren Miller gedaan. Miller werd steenrijk met dutyfree winkels en bereidde Marie-Chantal goed voor op het leven dat ze nu leidt. Hij stuurde haar en haar zussen Pia en Alexandra naar de meest prestigieuze scholen ter wereld en reisde in de vakanties met zijn dochters de hele wereld af.

Gekoppeld

Toch kwamen Pavlos en Marie-Chantal elkaar niet toevallig tegen in de wereld van de high society. Het was bankier Alecko Papamarkou, die zaken deed met de vader van Marie-Chantal, die hen koppelde. In 1993 gaf de Griekse reder Stavros Niarchos een groot feest in New Orleans, en Pavlos stond op de gastenlijst. Papamarkou spoorde Marie-Chantal aan ook te komen, maar daar had ze weinig zin in. Aan de Amerikaanse Vanity Fair vertelde ze: ‘Alecko wilde mij meenemen als zijn introducee, maar ik wilde niet omdat ik wist wat de bedoeling was. Al weken vertelde hij mij dat hij wist dat Pavlos de perfecte man voor mij was en ik voelde er niets voor om gekoppeld te worden.’ Tóch ging ze mee, en ze kwam aan tafel naast Pavlos te zitten.

Huwelijk

‘Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wist meteen dat dit de man was met wie ik zou trouwen,’ herinnerde Marie-Chantal zich. Ook Pavlos was verkocht: ‘Ik had enkele relaties gehad, maar op het moment dat ik Marie-Chantal zag wist ik: naar haar heb ik altijd gezocht.’ In januari 1995 vroeg Pavlos Marie-Chantal tijdens een wintersportvakantie in het Zwitserse Gstaad ten huwelijk. Zes maanden later, op 1 juli 1995, gaven ze elkaar het jawoord in de Londense Grieks-Orthodoxe St. Sophia Kathedraal onder het toeziend oog van bijna de complete Europese royalty.

Door: Patricia van Driel | Beeld: Stella Pictures/Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.