Het Britse gospelkoor Kingdom Choir, dat het nummer Stand By Me zong tijdens het huwelijk van Harry en Meghan in 2018, heeft via koordirigent en workshopleider Karen Gibson laten weten niet te geloven dat prins Charles zich schuldig zou hebben gemaakt aan racisme. Gibson liet aan TMZ weten dat het juist Charles was die hen vroeg op te treden tijdens de grote dag.

Het koor, dat bestaat uit zwarte vrouwelijke en mannelijke leden, werd wereldwijd bejubeld na hun indrukwekkende uitvoering van het nummer, wat hen veel publiciteit opleverde. 'Charles kwam heel oprecht op mij over en heeft ons meerdere malen gefeliciteerd met het succes dat voort is gekomen uit dit optreden. Wij hebben een zeer prettig contact met hem gehad, hij was ontzettend aardig en oprecht,' aldus Gibson.

Article continues after the ad

Interview

Sinds het spraakmakende interview dat Harry en Meghan gaven aan Oprah Winfrey, waarin ze onthulden dat 'iemand binnen de koninklijke familie' hen gevraagd zou hebben hoe donker de huidkleur van hun zoontje Archie zou zijn, is de grote vraag wie dat geweest is. Harry liet eerder al weten dat het niet zijn grootouders koningin Elizabeth en prins Philip betrof.

Absoluut niet racistisch

Prins William reageerde bij een werkbezoek op de kwestie en zei 'dat de koninklijke familie absoluut niet racistisch is'.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.