Ghislaine Maxwell zal de Amerikaanse justitie niets vertellen over haar goede vriend prins Andrew. Dat zei Laura Goldman, een vriendin van de vorige week opgepakte Maxwell, tegen de BBC. Volgens haar is Maxwell loyaal aan de hertog van York, die voor haar tal van deuren opende in New York.

Het was daarna Ghislaine Maxwell die Andrew in 1999 introduceerde bij Jeffrey Epstein, de rijke zakenman die vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van misbruik van minderjarige meisjes nadat hij in 2008 al voor iets dergelijks was veroordeeld. Epstein pleegde kort na zijn gevangenneming zelfmoord, waarna het onderzoek zich richtte op Ghislaine Maxwell.

Volgens de misbruikslachtoffers zou zij als een soort 'madam' de jonge meisjes hebben uitgezocht en voorbereid op het verlenen van seksuele diensten aan Epstein en anderen, inclusief prins Andrew. Die beschuldigingen worden zowel door Maxwell als door de zoon van koningin Elizabeth ten stelligste ontkend. Nu Maxwell in de cel zit, wordt verwacht dat ze gaat praten, om haar eigen straf te verminderen. Op de zes zaken waarvan ze wordt beschuldigd, staat een maximumstraf van 35 jaar, aldus The Guardian.

Vriend

Volgens Laura Goldman zal ze echter niets zeggen over Andrew. "Ze heeft me altijd gezegd dat ze nooit iets over hem zou vertellen. Ik denk dat ze voelde dat hij haar vriend was en dat ze echt nimmer iets zou zeggen. Ze voelde echt dat hij haar enorm heeft geholpen toen eind jaren negentig haar vader stierf. De prins was er voor haar."

Article continues after the ad

Dit weekeinde dook een foto uit 2002 op van Ghislaine Maxwell op de zetel van koningin Elizabeth in de troonzaal van Buckingham Palace, met de acteur Kevin Spacey naast haar op de zetel van prins Philip. De twee namen deel aan een persoonlijke rondleiding door het paleis die Andrew organiseerde voor de Amerikaanse ex-president Bill Clinton, aldus The Daily Telegraph.

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.