De gezondheid van prins Philip (98) baart het koningshuis grote zorgen. Hij werd eind vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis, maar is sindsdien niet meer gespot in het openbaar.

De man van koningin Elizabeth II werd volgens het koninklijk huis behandeld aan een 'aandoening waarvan bekend was dat hij die had'. Toch blijkt de vork iets anders in de stel te zitten. De voormalig woordvoerder van de Queen, Dickie Arbiter, geeft aan dat de situatie toch wat ernstiger is als beweerd wordt.

Article continues after the ad

Kwalijk

Hij laat weten in een interview: 'Hij wordt in juni 99 en zal niet lang meer bij ons zijn.' En dat Harry en Meghan de kleine Archie niet mee hebben genomen tijdens hun afscheidstournee, neemt hij het koppel dan ook kwalijk. 'Ik vind dat ze hem hadden moeten meenemen. Archie moet tenslotte zijn familie ontmoeten. Nu zijn ouders veel tijd in Canada en de Verenigde Staten zullen doorbrengen, zal dat minder makkelijk worden. Je moet ook praktisch denken, prins Philip lag tijdens kerstmis al in het ziekenhuis.'

Archie

Philip zag er volgens deze woordvoerder dan ook zeer zwak uit toen de prins het ziekenhuis verliet. De kans is dan ook groot dat Archie zijn overgrootvader nooit zal zien, aldus Dickie.

Bron: Boulevard | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.