Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren de feestdagen met hun drie dochters in huis. Prinses Alexia, die in Wales studeert, is voor de kerstdagen naar Nederland gekomen, zo is te zien op een foto die zaterdag door het koninklijk huis is gedeeld.

'De feestdagen zijn in aantocht: even weer samen thuis', staat geschreven bij een kiekje waarop het hele gezin te zien is. Amalia, Alexia en Ariane staan, met de winterjas aan, naast hun ouders in Paleis Huis ten Bosch.

De koninklijke familie weer samen

Alexia terug in Nederland

Alexia studeert sinds september aan het United World College of the Atlantic. Daar zal ze opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Het koningspaar zei in november nog geen gelegenheid te hebben gehad om hun dochter op te zoeken in Wales. De school was tot voor kort afgesloten van de buitenwereld om coronabesmettingen tegen te gaan. 'Maar we hopen Alexia binnenkort in de buurt te treffen', zei Máxima toen.

Verjaardag Amalia

Afgelopen dinsdag blies de oudste dochter van het koningspaar, Amalia, 18 kaarsjes uit. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, zoals de prinses echt heet, werd die dag daarna door haar vader binnengeleid in de Raad van State. 'Met trots begeleiden we haar bij haar intrede in deze Raad, die een belangrijke functie vervult in deze democratische rechtsstaat', begon de koning zijn toespraak. 'Lieve Amalia. gister vierden we je achttiende verjaardag. Onze grondwet bepaalt dat je daarna zitting hebt in deze Raad. Dat gaat automatisch, maar is geen automatisme.'

Article continues after the ad

Een goede koningin

Prinses Amalia hoopt 'op een dag' een goede koningin te worden. Dat zei de troonopvolgster tijdens het persmoment na afloop van haar binnengeleiding in de Raad van State.

Bron: ANP | Beeld: Instagram, ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.