Naar verluidt laat koningin Máxima het momenteel ingrijpend verbouwde woonpaleis Huis ten Bosch inrichten en decoreren door een schatrijke interieurontwerpster, die is getrouwd met Willem-Alexanders beste vriend. Dat zou opmerkelijk zijn, want de indruk zou kunnen ontstaan dat die eervolle werkopdracht een ‘onderonsje’ betreft.

Professionele hulp

Vooral voor Máxima breken drukke tijden aan; ze is persoonlijk betrokken bij de inrichting van het voormalige woonpaleis van haar schoonmoeder, prinses Beatrix. Naar verluidt heeft Máxima daarbij professionele hulp ingeroepen van Mariska Dietz (48). Deze interieurontwerpster is de tweede vrouw van Theo Dietz (64), geschat op 110 miljoen euro privévermogen en één van de beste vrienden van de koning.

Gouden kranen

Dat alle onderdanen niets te zien krijgen van het privéleven van de koninklijke familie zorgt voor groeiende ergernis bij de bekende koningshuisexpert Fred Lammers, die tientallen boeken over de Oranjes schreef. ‘De ene keer lekt uit dat ze gouden kranen willen hebben, dan weer moet er in Griekenland een hek van bijna een miljoen euro om het vakantiehuis. Om maar niet te spreken over al die verkwistende vluchten met het regeringsvliegtuig die ze maken. Nu duikt er kennelijk een dame op die op onze kosten haar creatieve kunsten op Huis ten Bosch mag loslaten. Want geloof maar niet dat de Oranjes dat zelf betalen,’ verklaart 
Lammers. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

De relatie tussen Meghan en haar vader Thomas Markle zou de laatste tijd allesbehalve goed zijn. Toch weerhoudt dit er Meghan niet van om weer contact te willen met haar vader. Maar ze stelt wel één eis aan een mogelijke verzoening. 

Volgens een bron aan Daily Mail zou Meghan alleen contact willen als hij ophoudt met negatieve verhalen te verspreiden aan de media. Ze heeft dan ook liever dat Thomas rechtstreeks naar haar een bericht stuurt, dan indirect in alle bladen.

Wel contact

Ook zou het niet helemaal waar zijn dat het onmogelijk is voor Thomas om contact op te nemen met zijn dochter. 'Hij weet dat haar moeder Doria regelmatig contact met haar heeft en hij weet hoe hij Doria moet bereiken.' Daarnaast is het gebrek aan respect een doorn in het oog van de hertogin. 'Thomas praat meer met de pers dan dat hij direct contact zoekt met zijn dochter.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte

Als prins Charles na al die jaren ‘wachten’ eindelijk koning van zijn land wordt, dan mag hij gelijk creatief aan de slag. Want hij mag de naam kiezen die hij wil.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Ofwel: hij hoeft helemaal geen Charles te blijven heten. Hij kan ook voor een van zijn andere namen Philip, Arthur of George kiezen. Dit zijn de doopnamen van Charles.

Mijn naam is George

Zo kozen koningen in het verleden ook weleens voor een andere naam als ze werden gekroond. Een vroegere Albert wilde namelijk door het leven gaan als koning Edward VII. En koningin Victoria heette eigenlijk Alexandrina. Van de laatste zes vorsten gebruikten er slechts twee hun geboortenaam op de troon.

Andere naam

Charles staat hier positief tegenover. Eerder zou Charles hebben gezegd dat hij serieus overweegt om met een andere naam de troon te bestijgen. Zo wil hij niet regeren als Charles III, maar als George VII. Op die manier zou hij zijn grootvader George VI eren, en wie weet ook een beetje zijn oudste kleinzoon, de zoon van William en Kate.

Prins van Wales

Charles werd geboren in Londen in Buckingham Palace. Sinds Charles 3 jaar oud is, is zijn moeder Elizabeth al regerend koningin. Sinds 1958 is Charles bekroond tot prins van Wales. Het is duidelijk dat hij graag koning wil worden. In 2012 zei hij namelijk al: ‘Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat’.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte