Wie denkt dat Koningsdag dit jaar een saaie boel wordt, heeft het mis. Hoewel je door de maatregelen natuurlijk niet ergens in de buitenlucht kunt hossen, kun je er nog wel vanaf je bank een gezellig feestje van maken.

Wanneer The Streamers namelijk vragen waar ze eens zullen naar strijken met hun tourbus, heeft ons koningspaar wel het antwoord. Vanuit het account van Willem-Alexander wordt gereageerd: ‘Bij ons?’

Paleis Noordeinde

En dat gaat dus nu ook echt gebeuren. Op 27 april vanaf 20.00 kun je 2,5 uur genieten van een livestream met optredens van de verschillende artiesten. Onder meer Nick & Simon, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan en Suzan & Freek zullen nummers ten gehore brengen vanuit het koninklijk staldepartement op Paleis Noordeinde. Of de Oranjes ook een kijkje komen nemen, zij zijn immers overdag in Eindhoven, is nog niet helemaal duidelijk.

Grootste popconcert

Nooit eerder vond er zo'n groot popconcert plaats bij het werkpaleis van de koning. Net zoals voor de eerste show op 20 maart zijn de kaarten voor het livestreamconcert weer gratis en te bestellen via de website van The Streamers, waar ook onder anderen VanVelzen, Thomas Acda, Paul de Munnik, Miss Montreal en Paul de Leeuw bij horen. Fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in de 'fooienpot'.

Article continues after the ad

Samengestelde groep

De groep werd vorige maand opgericht nu liveoptredens in coronatijd er voorlopig niet inzitten. De eerste gratis show vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De belangstelling voor het optreden was groot: ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen keken mee.

Bron: ANP, AD | Beeld: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.