Dat het huwelijk van prins Charles en prinses Diana niet over rozen ging, is inmiddels duidelijk. Maar uitgelekte tapes onthullen een nieuw schokkend detail uit haar leven. 

Article continues after the ad

Lees ook: Prins Harry naar psychiater om dood van prinses Diana te verwerken

Schreeuw om aandacht

Het drama speelde zich af in 1982, toen het niet zo lekker liep tussen Charles en Diana. De prinses was op dat moment vier maanden zwanger. Uit pure wanhoop heeft ze zichzelf toen van de trap gegooid. Dat meldt Daily Mail. Het gerucht ging al langer dat Diana een schreeuw om aandacht deed door zichzelf van de trap te gooien, maar nu is er bewijs. Diana zou het feit hebben toegegeven op een bandje. De oorspronkelijke transcripten van het bandje zijn nu openbaar geworden.

Charles negeerde

"Ik probeerde wanhopig huilend de aandacht van mijn man te krijgen. Maar hij vond dat ik me aanstelde en is gaan paardrijden. Ik heb mezelf toen van de trap naar beneden gegooid," zegt de prinses volgens het transcript. Diana overleefde de val en de baby bleef ongedeerd. De koningin werd erbij gehaald, maar toen prins Charles arriveerde negeerde hij haar. "Hij liep gewoon door," aldus Diana op de tapes.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP