Nadat prinses Beatrix vertrok uit het privédeel van het Haagse paleis Huis ten Bosch – de zogeheten Wassenaarse vleugel – om weer op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche te gaan wonen, trok koning Willem-Alexander met zijn gezin in zijn voormalige ouderlijk huis, waar hij een aantal tienerjaren gelukkige tijden kende met toen nog zijn geliefde vader Claus in zijn nabijheid.

Huis ten Bosch werd voor vele tientallen miljoenen gerenoveerd, waarbij maar weinig van Beatrix’ inrichting het overleefde. Inmiddels is de verbouwing afgerond, inclusief een fraaie balkonserre op de eerste verdieping. Dat de koning ook op de kleintjes let, valt te zien aan het terrasmeubilair onder het balkon – dat verhuisde mee van Villa Eikenhorst, hun vorige huis. 

Article continues after the ad

Dit verhaal komt uit Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP