Gaan prins Harry en zijn vrouw Meghan weer breken met de Britse koninklijke traditie? Nu de doop van zoontje Archie in zicht komt, ziet het ernaar uit dat de twee wederom kiezen hun eigen weg in te slaan. 

Royal commentator Camilla Tominey denkt dat het koninklijke stel niet het gebaande pad gaat nemen, wel zijn er volgens haar bepaalde regels die niet verbroken mogen worden. 'Ze laten tradities vaker achter zich, maar zoals altijd zijn er bepaalde protocollen die verplicht zijn', vertelt Camilla aan Nine News Australia. 'De aartsbisschop van Canterbury zal dus de dienst doen. Hij is ook close met het stel. Niet alleen omdat hij hun trouwerij deed, maar hij heeft Meghan ook gedoopt om lid te worden van de Kerk van Engeland voordat ze trouwden.' 

Article continues after the ad

Doopjurk

Volgens Camilla zal Archie een replica gaan dragen van de traditionele, kanten Honiton-doopjurk. Queen Victoria liet deze in 1941 maken voor de doop van haar dochter, prinses Victoria. Sindsdien hebben 62 koninklijke baby's de jurk gedragen, waaronder Harry zelf. Omdat de doopjurk te fragiel werd, is er een replica van gemaakt. 

De doopdatum van baby Archie is nog onbekend. Volgens geruchten zou het stel gekozen hebben voor 4 juli, de onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten, vanwege de Amerikaanse roots van Meghan.  

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP