Deze week vindt de beursgang plaats van betalingsplatform Adyen. Verwacht wordt dat de openingskoers van de aandelen zal uitkomen tussen de 220 en 240 euro per aandeel. Naast Mark Zuckerberg en tal van andere voorname investeerders kent Adyen nóg een bekende naam onder haar aandeelhouders: Mabel van Oranje (49).

De prinses bezit volgens gegevens van het bedrijf 545.981 aandelen, wat maakt dat dit pakket tussen de 120 en 132 miljoen euro waard is. Een ongelooflijk kapitaal, waarmee Mabel in één klap de Oranje is met het hoogste privévermogen, daar de bezittingen van de rest van de koninklijke familie lastig hoofdelijk te berekenen zijn. Overigens heeft Mabel bij deze beursgang ‘slechts’ een derde van haar aandelen verkocht, wat haar deze eerste ronde minimaal 40 miljoen euro oplevert. In de Volkskrant stelde een financiële insider afgelopen zaterdag dat het Friso zou zijn geweest die voor zijn overlijden op 12 augustus 2013 een aandelenpakket in het veelbelovende bedrijf zou hebben genomen, en daarmee het financiële lot van zijn nabestaanden onwetend voorgoed bezegelde; dochters Luana (13) en Zaria (11) zullen de rest van hun leven – én dat van hun nakomelingen – geen geldzorgen kennen.

Lees het hele verhaal in Story editie 24. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders

Prinses Beatrix is een toegewijde oma. Dat maken we zelfs op uit de meest oppervlakkige dingen, zoals een tas. Maar Beatrix heeft een wel heel bijzonder exemplaar: eentje met een opdruk van haar drie kleindochters. Laat die tas nou nog steeds haar favoriet zijn.

Door: Faye Heijnis (Libelle)

Overal mee naartoe

In 2016 werd prinses Beatrix voor het eerst gespot met de tas waarop een foto van prinses Amalia, Alexia en Ariane prijken. En woensdag, 12 december 2018, werd die tas opnieuw gespot toen de voormalige koningin een evenement in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum bijwoonde. Dit keer lag de tas in de kofferbak van Beatrix’ koninklijke Volvo. Is dat niet zoet?

Nostalgie

De inmiddels 15-, 13- en 11-jarige prinsessen zien er inmiddels al wel een stuk ouder uit, dus misschien is een nieuwe tas een goed idee. Leuk cadeautje voor komende kerst? Ach, de nostalgie druipt natuurlijk van de huidige tas af. Wij snappen wel waarom prinses Beatrix ‘m nog trots gebruikt. Zo blijven de prinsessen altijd nog oma’s kleine meisjes.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: ANP

Er gaat geen dag voorbij zonder dat het drama rondom Meghan Markle uitgebreid wordt uitgemeten in de media. Zo zou ze ruzie hebben met schoonzus Kate, heeft haar personeel genoeg van haar en ook The Queen vindt dat ze teveel eisen heeft. Volgens het laatste nieuws zouden al deze omstandigheden zorgen voor behoorlijk wat druk op de relatie van Harry en Meghan.

Een bron vertelt aan US Weekly dat de prins zich machteloos voelt tegen alle negativiteit rondom zijn vrouw. 'Het heeft druk gelegd op haar relatie met Harry. Hij is erg gefrustreerd over hoe weinig gedaan kan worden. Het was moeilijk voor hem om haar weg te houden van de negativiteit. Zijn doel in hun relatie was ook juist om haar niet te betrekken in alle negativiteit.'

Onder druk

De relatie van de aanstaande ouders staat dus best wel onder druk. Want hoewel Harry zijn uiterste best doen om al het drama in te perken, lijkt er elke keer weer iets nieuws boven te komen drijven. Hopelijk keert over een tijd de rust terug en kunnen de tortelduifjes genieten van elkaar en hun aanstaande baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: US Weekly | Beeld: Hollandse Hoogte