Koningin Máxima heeft donderdagmiddag het werkbezoek aan China, dat ze woensdag begon met koning Willem-Alexander, afgesloten. Ze zette het bezoek alleen voort, nadat haar man was doorgereisd naar Zuid-Korea, waar vrijdag in Pyeongchang de Olympische Winterspelen beginnen.

Minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) begeleidde Máxima maar bij één onderdeel van haar economisch getinte dagprogramma. Hij reisde door naar Japan, na een vertrouwelijke ontmoeting met Chinese mensenrechtenactivisten.

Máxima is doorgaans in het buitenland niet solo actief voor Nederland. Ze reist of samen met Willem-Alexander, zoals bij staats- en officiële bezoeken, of ze gaat op pad onder de vlag van de Verenigde Naties als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal om wereldwijd te pleiten voor betere toegankelijkheid van financiële diensten. Het solo-optreden in Peking was in dat opzicht uniek, al lagen de onderwerpen die de koningin oppakte in het verlengde van het staatsbezoek aan China in 2015.

Ze sprak onder meer over ‘groene financiering’, het inzetten van financiële middelen en investeringen om klimaatverandering tegen te gaan. China heeft de laatste jaren op dat gebied al veel vorderingen gemaakt en Nederland kan daarvan leren, maar ook bij helpen, zo leerde de koningin.

Tijdens een ander gesprek hoorde Máxima dat de Chinezen van Nederland willen leren over waterhuishouding in steden en duurzame stadsontwikkeling, beide zaken die tijdens de rappe stedenbouw van de laatste decennia weinig aandacht hebben gekregen. Ook blijkt de nieuwe generatie Chinese stedenbouwkundigen met enige afgunst te kijken naar het Nederlandse woonerf, dat het leven in een stad kan veraangenamen.

Beeld: ANP

De Britse koninklijke familie is een prinsje rijker. Hertogin Kate is vanmorgen bevallen van een kerngezonde jongen. Moeder en zoon maken het goed.

De royal baby is geboren! Vanochtend werd bekend dat hertogin Kate was opgenomen in het ziekenhuis, slechts een paar uur later werd de geboorte van het prinsje aangekondigd. De Britse hertogin is om 11.01 bevallen van een jongetje. Prins William was bij de bevalling aanwezig. 

Verheugd

Het Britse volk is enorm blij met de komst van de koninklijke spruit, maar ook de koninklijke familie kan het geluk niet op. Kensington Palace laat weten dat de Queen 'verheugd' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP