Misschien is het je al opgevallen afgelopen dagen: op veel websites en social mediakanalen ging er een foto rond, waarop een 'zoenende' prinses Alexia te zien zou zijn. Sommige media spraken zelfs over het vriendje van de jonge prinses. Nu blijkt dat dit afkomstig is van een nep-account, fake nieuws dus. 

De oranjefans werden afgelopen dagen even wakkergeschud, nadat er een foto verscheen waarop een zoenende prinses Alexia (16) te zien zou zijn. Veel nieuwswebsites deelden het kiekje en verspreidden het nieuws dat de prinses een vriendje in Wales zou hebben. Niets blijkt minder waar. Shownieuws verslaggever Sam Hoevenaar vertelt in LINDA dat het gaat om fake nieuws. 

Lookalike van prinses Alexia

Sam schrijft dat het lookalike-account vorige week een foto plaatste waarop een meisje een jongen kust, met de tekst 'Love you' erbij. Verschillende media trapten erin. Uiteindelijk deelde ook Life of Yvonne de foto en grotere media maakten er zelfs van dat Alexia een vriendje heeft. 

Fake-account

Hoevenaar heeft geen flauw idee wie er achter dit fake-account zit. 'Wie weet vindt Alexia het zelf leuk om af en toe wat persoonlijke kiekjes met de massa te delen en is één van de accounts toch gewoon van haarzelf', schrijft ze. Voor nu houdt het account met de lookalike van Alexia zich in elk geval koest: alle foto’s zijn verwijderd.

Article continues after the ad

'Een rebelse prinses'

De jonge royal gaat momenteel naar het Atlantic College in Wales. Ook de Spaanse kroonprinses Leonor (15) koos voor deze kostschool. Iets waar de Spanjaarden alles behalve blij mee zijn. Volgens het Spaanse blad Lecturas, is prinses Alexia 'een rebelse prinses die haar ouders veel koppijn bezorgt in tegenstelling tot Leonor, die een voorbeeld is van verantwoordelijkheid'. Veel Spaanse media zijn bang dat Alexia een slechte invloed kan hebben op hun kroonprinses.

'Ik weet zeker dat ze het goed zullen vinden samen'

Eerder liet de koning, tijdens de jaarlijkse fotosessie op Paleis Huis ten Bosch, weten dat zij pas achteraf hoorden dat Alexia in dezelfde klas komt als kroonprinses Leonor van Spanje. 'Dat hoorden we pas toen Alexia al aangenomen was. Dat was een totale verrassing voor ons. Ik weet zeker dat ze het goed zullen vinden samen', zei Willem-Alexander. Of dit echt zo is, moet uiteindelijk nog maar blijken.

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.