Het is een dag om nooit meer te vergeten voor prinses Alexia. Net als haar zus Amalia, gaat ze vandaag naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. En net als haar zus gaat ze gewoon op de fiets! 

Article continues after the ad

Omafiets

De scholen beginnen weer en ook Alexia met er aan geloven. Vandaag gaat de prinses naar de brugklas. Koning Willem-Alexander legde het vertrek van zijn tweede dochter vast, zoals hij ook bij Amalia had gedaan. Alexia is klaar voor haar eerste schooldag met haar omafiets en knalgroen krat. Staat haar goed! 

Goed voorbereid

Een lange schooldag is het niet voor de prinses. Vandaag haalt ze haar boeken op, morgen beginnen de lessen pas echt. Volgens koningin Máxima kijkt Alexia al weken uit naar de middelbare school. "Alexia hoort de laatste twee jaar alleen maar verhalen over Sorghvliet. Deze docent, die docent. Natuurlijk is ze veel beter voorbereid dan toen Amalia aan haar middelbare school begon."

Alexia op haar eerste schooldag

Amalia op haar eerste schooldag

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders/ANP