Er is nogal wat ophef rondom de majesteitsschennis. Het schrappen van het verbod op majesteitsschennis is onverstandig. Dit schrijft voorzitter Pieter Verhoeve van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) in een opinieartikel in dagblad Trouw. Anderen vinden het niet meer van deze tijd en pleiten voor de afschaffing hiervan.

De bond houdt zich doorgaans verre van politieke discussies, maar maakt hierop een uitzondering nu de Tweede Kamer donderdagavond stemt over het voorstel van D66 om majesteitsschennis uit het wetboek van strafrecht te halen.

Verbod op majesteitsschennis afschaffen

De Oranjebond is verwonderd over het wetsvoorstel. 'De aanname dat de koning niet meer is dan een gemiddelde burger, is simpelweg onjuist', schrijft Verhoeve. Hij vraagt zich bovendien af voor welk probleem dit wetsvoorstel een oplossing is, omdat er in Nederland allerlei ruimte is voor allerlei grove opmerkingen over het Koninklijk Huis. Zo besloot het Openbaar Ministerie in 2015 om activist Al-Jaberi niet te vervolgen voor diens uitspraak 'fuck de koning', tijdens een demonstratie.

Verhoeve wijst erop dat de koning als staatshoofd een onpartijdige positie heeft en alle lagen van de bevolking verbindt. 'De Oranjebond is er trots op hoe onze koning op een eigentijdse en gedragen manier invulling geeft aan zijn ambt. Daar past geen ongebreideld recht op beledigen bij.'


Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

Tijdens de lancering van Meghan's kookboek Together: Our Community Kitchen stonden er heel veel lekkere hapjes op tafel. Dat vond prins Harry ook...

Wanneer prins Harry stiekem wat eten probeert te stelen, wordt hij op heterdaad betrapt door een cameraman. Prins Harry loopt met een grote boog om de tafel om nog wat extra's te pakken en hij verstopt het zorgvuldig achter zijn rug. Als Harry door heeft dat hij wordt gefilmd, geeft hij een grote grijns richting de camera. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Getty images

Dat prins Harry galant is wisten we al. Dat blijkt maar weer uit de beelden van Harry en Meghan die op Instagram zijn geplaatst. 

Tijdens de lancering van Meghan's kookboek stond er veel wind, waardoor het kapsel van Meghan elke keer omhoog vloog. Gelukkig was daar Harry. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Long hair don’t care 😊 when hubby has your back

Een bericht gedeeld door Meghan & Harry • supporters (@harry_meghan_updates) op

Hulp

Meghan Markle heeft meegewerkt aan het kookboek om geld op te halen voor de slachtoffers van de Grenfell Tower-brand. Het boek heet Together: Our Community Kitchen. In het boek staan vijftig recepten, waaronder drie van Meghan zelf. Meghan hoopt dat al deze mensen hierdoor extra geld kunnen verdienen om de Hubb Community Kitchen te onderhouden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the aftermath of the Grenfell Tower fire, a group of local women gathered to cook fresh food for their families and neighbours. Over the chatter and aromas of the kitchen they discovered the power of cooking and eating together – to create connections, restore hope and normality, and provide a sense of home. This was the start of the Hubb Community Kitchen. . Together tells the story of this West London community, and includes a range of delicious recipes from these women, as well as a foreword by HRH The Duchess of Sussex. All profits from the sales of this book will support the Hubb Community Kitchen to help them strengthen lives and communities through cooking. Watch our story to find out more about this amazing book.

Een bericht gedeeld door Penguin Books (@penguinukbooks) op


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty images