Het leven van prinses Margaret Rose Windsor stond bol van feesten, drank en pikante liefdesaffaires. Haar wilde levensstijl kostte de jongere zus van de Britse koningin Elizabeth achttien jaar geleden haar leven. 

Iedereen herinnert zich de Britse prinses Margaret als een zwaar drinkend feestnummer, maar daarnaast was ze ook een liefhebbende moeder voor David en Sarah. Vlak voordat Margaret in 2002 stierf, schijnt ze tegen haar zus Elizabeth gezegd te hebben: ‘Ik heb misschien niet veel bereikt, maar mijn leven is niet voor niks geweest: ik heb twee gelukkige en aangepaste kinderen gemaakt.’ Elizabeth en Margaret waren heel hecht, al verschilden ze als dag en nacht. Elizabeth was heel serieus, rustig en plichtsgetrouw, Margaret was een clown en een feestbeest.

Article continues after the ad

Slecht Huwelijk

In 1960 accepteerde ze het huwelijksaanzoek van fotograaf Antony Armstrong-Jones, met wie ze al een tijdje omging. Door al het gefeest en de ontrouw van Antony werd het huwelijk steeds slechter. Antony kon ronduit grof tegen Margaret zijn. Het slechte huwelijk dreef Margaret in de armen van andere mannen. Véél andere mannen, onder wie acteur Peter Sellers, zanger Mick Jagger en de zeventien jaar jongere familievriend Roddy Llewellyn. De affaire met Roddy luidde het einde in van het zestienjarige huwelijk van Margaret en Antony. Na de scheiding feestte Margaret er nog meer op los. Om twaalf uur ’s middags zat ze al aan de wodka en ze rookte zestig sigaretten per dag. Haar jarenlange wilde levensstijl deed haar gezondheid geen goed. In 2002 stierf de jetsetprinses, zeven weken voordat haar moeder overleed.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.