De Britse prins Philip is waarschijnlijk niet volledig op de hoogte van de inhoud van het interview dat Harry en Meghan gaven aan Oprah Winfrey. Dat zegt althans koningshuisdeskundige Katie Nicholl tegen het Australische platform 9Honey.

De 99-jarige Philip werd tijdens zijn maandlange ziekenhuisopname beschermd tegen nieuws van buitenaf. 'De familie was er erg op gebrand dat hij niet op de hoogte was van de volledige omvang van het interview', aldus Nichols. Vanwege de vrijwel constante berichtgeving in Groot-Brittannië zal dat volgens haar niet helemaal zijn gelukt en heeft de hertog van Edinburgh waarschijnlijk toch een en ander opgevangen.

Article continues after the ad

Ontslagen uit ziekenhuis

De echtgenote van koningin Elizabeth werd dinsdag na 28 dagen ontslagen uit het ziekenhuis. In de tussentijd kwam het Britse koningshuis onder een vergrootglas te liggen vanwege het explosieve interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan.

Uitstellen

De hertog en hertogin van Sussex, die werden opgeroepen om het interview uit te stellen vanwege de toestand van Philip, vertelden onder meer dat er binnen de familie zorgen waren geuit over de huidskleur van hun zoon Archie. Ook zei Meghan dat ze enige tijd suïcidaal was. Oprah verklaarde later dat koningin Elizabeth en prins Philip niet degenen met de 'zorgen' waren.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.