Groot alarm was er donderdagavond laat in de Britse hoofdstad Londen toen achter Buckingham Palace, het paleis van koningin Elizabeth, een verdachte auto bleek te zijn geparkeerd. De omgeving was enige uren afgezet.

De explosieven opruimingsdienst heeft met een controleerde ontploffing de auto onschadelijk gemaakt. Er zijn geen slachtoffers gemeld. Of er sprake was een mogelijke aanslag is niet bekendgemaakt.

Commotie

Koningin Elizabeth heeft waarschijnlijk geen last heeft gehad van de commotie. Ze was eerder donderdag vertrokken uit het paleis en begonnen aan haar kerstvakantie, die ze traditiegetrouw doorbrengt op het landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk.

Winterverblijf

Ze blijft samen met prins Philip doorgaans tot de eerste week van februari op het winterverblijf. Daar gedenkt ze haar vader koning George VI, die op 6 februari 1952 op het landgoed overleed. Na zijn overlijden werd Elizabeth automatisch koningin.

Bron: Show.nl | Beeld: DANIEL LEAL-OLIVAS (ANP)

De Britse koninklijke familie is een prinsje rijker. Hertogin Kate is vanmorgen bevallen van een kerngezonde jongen. Moeder en zoon maken het goed.

De royal baby is geboren! Vanochtend werd bekend dat hertogin Kate was opgenomen in het ziekenhuis, slechts een paar uur later werd de geboorte van het prinsje aangekondigd. De Britse hertogin is om 11.01 bevallen van een jongetje. Prins William was bij de bevalling aanwezig. 

Verheugd

Het Britse volk is enorm blij met de komst van de koninklijke spruit, maar ook de koninklijke familie kan het geluk niet op. Kensington Palace laat weten dat de Queen 'verheugd' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP