De scheiding van prins Louis van Luxemburg en Tessy Antony heeft een lelijke wending genomen. Voor de rechter en in de media vliegen de verwijten tussen Louis en de moeder van zijn twee kinderen heen en weer.

Prins Louis (31) en Tessy Antony (32) gingen precies een jaar geleden uit elkaar, maar nog altijd is de scheiding niet rond. Sterker nog: de breuk is ontaard in een juridisch gevecht waarbij het nog maar de vraag is wie van de twee echtelieden uiteindelijk aan het langste eind zal trekken.

Spijt

Hoewel het Tessy was die de scheiding aanvroeg vanwege ‘onredelijk gedrag van de prins’ heeft zij achteraf kennelijk spijt gekregen van haar besluit. Niet lang nadat ze de echtelijke woning had verlaten plaatste Tessy, die met Louis twee zoons kreeg, een liefdesbetuiging aan de Luxemburgse prins op haar Instagrampagina. Bij een foto van haar en Louis schreef ze: ‘Ik houd enorm van deze foto. Het is gewoon perfect. Louis is een geweldige man en ik zal altijd van hem houden. Ik mis hem.’ Maar of Louis, die zich inmiddels bij een echtscheiding heeft neergelegd, daar ook zo over denkt valt te betwijfelen. Er kwam van zijn kant namelijk geen enkele reactie op de lovende woorden van zijn jeugdliefde. En dat was tegen het zere been van zijn bijna ex-vrouw, die er volgens insiders sindsdien van alles aan doet om de scheiding te traineren. Iets wat met klem wordt tegengesproken door de entourage van Tessy. Volgens een goede vriendin zou ze alleen maar opkomen voor haar rechten die ze als voormalig royal heeft.

Article continues after the ad

Vaarwel liefdessprookje

Het liefdessprookje tussen prins Louis en Tessy Antony begon ooit zo mooi. Ze ontmoetten elkaar in het leger. Louis was amper zeventien toen Tessy in verwachting raakte. De ongeplande zwangerschap veroorzaakte een schandaal aan het Luxemburgse hof, maar tegen alle verwachtingen in bleven groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa hun zoon en schoondochter steunen. Zes maanden nadat Louis vader werd van zoontje Gabriel kreeg hij toestemming om met Tessy te trouwen. Een jaar daarna werden Louis en Tessy opnieuw ouders van een zoontje, Noah. De prins en zijn vrouw vertelden vaak hoe gelukkig ze met elkaar waren. Na tien jaar huwelijk eindigde dat geluk echter in een bittere vechtscheiding.

Lees het verhaal verder in Story 2. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld Getty Images