Prinses Märtha Louise maakte in 2016 bekend dat ze na veertien jaar huwelijk ging scheiden van Ari Behm, de vader van haar drie kinderen. De Noorse prinses is sinds enige tijd weer gelukkig met haar nieuwe liefde. Maar ook Ari is dolgelukkig… dat hij eindelijk verlost is van het leven aan het hof. Recentelijk liet Ari namelijk weten dat ‘het koningshuis een aparte wereld is vol ongelukkig makende beperkingen en ongelukkige mensen’. 

Het Noorse volk reageerde geschokt toen prinses Märtha Louise drie jaar geleden bekendmaakte dat ze ging scheiden van schrijver Ari Behm, met wie ze drie dochters heeft. De prinses had zo veel moeite gedaan om met haar Ari te kunnen trouwen, en nu spatte het sprookje alsnog uiteen. Toen Märtha Louise verliefd werd op Ari brak in Noorwegen een storm van kritiek los.

Article continues after the ad

Voor de buitenwereld leek het stel gelukkig, maar niets was minder waar, zo bleek uit het scheidingsbericht in de zomer van 2016. Volgens Märtha Louise waren zij en haar man uit elkaar gegroeid en ze zei zich te schamen voor het feit dat ze niet langer samen een veilige haven voor hun kinderen konden vormen. ‘We beëindigen ons huwelijk, maar zullen samen ouders blijven. Als we elkaar zien, slagen we erin om aardig tegen elkaar te zijn. Dat is ook belangrijk voor de kinderen.’

Ongelukkig

Bij haar nieuwe liefde, de spirituele goeroe Durek Verrett, heeft Märtha Louise meer begrip gevonden voor hoe ze in het leven staat. Al wordt ook hij niet bepaald met open armen ontvangen door de Deense royals en het volk. Durek beweert namelijk dat hij gaven heeft waarmee hij kanker kan genezen en dat hij veroudering kan terugdraaien. Niet de minste beweringen en die worden dan ook ernstig in twijfel getrokken. Maar Märtha Louise is smoorverliefd op haar sjamaan: ‘Wanneer je je tweelingziel ontmoet, dan weet je dat. Ik heb het geluk gehad dat ik de mijne heb ontmoet. Durek heeft mijn leven veranderd, hij heeft me doen realiseren dat onvoorwaardelijke liefde daadwerkelijk bestaat. Ik ben dolgelukkig met hem.’

Ook haar ex-man Ari Behm is dolgelukkig, en niet alleen met zijn nieuwe liefde Ebba Rysst Heilman. Naar blijkt is hij opgelucht dat hij verlost is van het leven aan het hof. In Infierno, een roman met schilderijen, geeft hij een inkijkje in zijn ‘persoonlijke hel’. Zo laat hij onder meer weten dat het koningshuis een aparte wereld is vol ongelukkig makende beperkingen en ongelukkige mensen. In zijn kunstwerken maakt hij subtiele negatieve verwijzingen naar het koninklijke leven. Zo schreef hij bij een aantal schilderijen teksten als: o, deze royals en 100 klappen voor vertrek. Ook schilderde hij een prinses met een tiara die haar rechterarm en hand mist. 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.