De Britse prinses Eugenie heeft voor het eerst een filmpje gedeeld van haar zoontje August. De 31-jarige prinses plaatste de video van haar zoon op Instagram ter ere van Wereldoceaandag 2021.

Op het filmpje is het kleine jongetje knuffelend te zien met een pluche haai in zijn schommelstoel. Ook is het de eerste keer dat de bijna vier maanden oude August te horen is. 'Tijdens Wereldoceaandag vieren we onze prachtige oceanen en alles wat daarin leeft', schrijft Eugenie bij het filmpje. 'Een dag om het bewustzijn te vergroten voor iets dat zo belangrijk is en een dag om te knuffelen met pluizige haaien.'

Article continues after the ad

Lezing

Ter ere van Wereldoceaandag sloot Eugenie, een kleindochter van koningin Elizabeth, de dag af met een lezing over de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Tijdens de lezing stond de veertiende doelstelling centraal: leven in het water. 'Ik heb geluisterd naar ongelooflijke mensen die allemaal dingen doen om onze oceanen te beschermen', schreef de prinses bij foto’s die ze op Instagram deelde.

Eerste kindje

In februari werden de 31-jarige prinses en haar man Jack ouders van zoontje August Philip Hawke Brooksbank. August is na zijn moeder elfde in lijn van Britse troonopvolging. Het jongetje heeft geen koninklijke titel, maar kon wel de titel van eerste kleinkind van prins Andrew en Sarah Ferguson op zijn naam zetten.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.