De Deense prins Henrik is opgenomen in het ziekenhuis in Kopenhagen, en de zorgen om de prins-gemaal zijn groot. Zó groot, dat het Deense volk zich afvraagt of koningin Margrethe afstand moet doen van de troon...

Hij was van plan om maanden-lang op zijn favoriete vakantiebestemming in Egypte te genieten van het mooie weer, maar prins Henrik is na drie weken alweer terug in Denemarken. De echtgenoot van koningin Margrethe is opgenomen in het hoofdstedelijke Rigshospitalet nadat hij in Egypte al enkele dagen in het ziekenhuis had gelegen. Bij de 83-jarige prins werd een goedaardige tumor in de linkerlong ontdekt. Het Deense hof gaf een verklaring uit dat Henrik inKopenhagen aan verder  onderrzoek wordt onderworpen en aan een longinfectie wordt behandeld. Prins Henrik kampt al langer met gezondheidsproblemen.

Kroonprins Frederik

De gezondheidstoestand van de Deense prins Henrik is nu zo aanzienlijk verslechterd dat kroonprins Frederik zijn verblijf in Zuid-Korea heeft stopgezet waar hij de opening van de Olympische Spelen zou bijwonen. De kroonprins is nu op de terugweg naar Denemarken.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 6 ligt nu in de winkel.


Beeld: Mads Nissen (ANP)

Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle, heeft tegen eerdere berichten in géén uitnodiging van de Britse koninklijke familie gekregen voor het kerstfeest. Moeder en dochter zullen kerst niet samen vieren.

De moeder van Meghan is niet welkom om kerst te vieren met de Britse koninklijke familie. Harry en Meghan zullen de kerstdagen doorbrengen op Sandringham in Norfolk, met met onder anderen koningin Elizabeth, prins William en hertogin Kate. Het gerucht ging dat Doria óók een uitnodiging zou ontvangen, maar dat is niet gebeurd. Met wie Meghans moeder de kerst doorbrengt, is niet bekend. 

Uitzondering

Meghan vierde vorig jaar kerst vorig jaar ook met prins Harry en zijn familie. Dat was ongebruikelijk, omdat ze toen nog niet getrouwd was met de prins. Gasten die niet tot de royals behoren, krijgen normaliter geen uitnodiging voor het kerstfeest. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

'We’re family. Please reach out to me.' Met deze woorden smeekt Thomas Markle om contact met zijn dochter. De hopeloze vader vertelt in het programma Good Morning Britain dat hij haar elke dag probeert te bereiken. Tevergeefs. 

Smeekbede

Thomas heeft zijn dochter niet meer gesproken sinds de voorbereidingen voor het huwelijk. De hertogin verbrak destijds het contact, waardoor hij zijn schoonzoon nog nooit heeft ontmoet. De vader hoopt dat zij nu wél iets van zich laat horen. 'Ik hou zo veel van je. Je bent mijn dochter en ik zou graag iets van je willen horen,' zegt hij in het programma. 'Ik ben ervan overtuigd dat we onze geschillen kunnen oplossen, want we zijn familie. Laat alsjeblieft iets van je horen.' 

Familieproblemen

De hopeloze vader hoopt zelfs dat koningin Elizabeth hem wil helpen. 'Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen', zei hij. 'Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP