De Deense prins Henrik is opgenomen in het ziekenhuis in Kopenhagen, en de zorgen om de prins-gemaal zijn groot. Zó groot, dat het Deense volk zich afvraagt of koningin Margrethe afstand moet doen van de troon...

Hij was van plan om maanden-lang op zijn favoriete vakantiebestemming in Egypte te genieten van het mooie weer, maar prins Henrik is na drie weken alweer terug in Denemarken. De echtgenoot van koningin Margrethe is opgenomen in het hoofdstedelijke Rigshospitalet nadat hij in Egypte al enkele dagen in het ziekenhuis had gelegen. Bij de 83-jarige prins werd een goedaardige tumor in de linkerlong ontdekt. Het Deense hof gaf een verklaring uit dat Henrik inKopenhagen aan verder  onderrzoek wordt onderworpen en aan een longinfectie wordt behandeld. Prins Henrik kampt al langer met gezondheidsproblemen.

Kroonprins Frederik

De gezondheidstoestand van de Deense prins Henrik is nu zo aanzienlijk verslechterd dat kroonprins Frederik zijn verblijf in Zuid-Korea heeft stopgezet waar hij de opening van de Olympische Spelen zou bijwonen. De kroonprins is nu op de terugweg naar Denemarken.

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 6 ligt nu in de winkel.

Beeld: Mads Nissen (ANP)