Na feitelijk twee jaar gescheiden van elkaar te hebben geleefd zijn de Britse koningin Elizabeth (93) en haar echtgenoot prins Philip (98) weer herenigd, en wel op Windsor Castle. Het paar dat vorig jaar hun 73-jarige huwelijksjubileum vierde, leefde vanwege allerlei omstandigheden apart van elkaar.

Belangrijkste reden voor de onvrijwillige scheiding was de wens van de Hertog van Edinburgh om het wat rustiger aan te doen. Hij verbleef meestentijds in een speciaal voor hem ingericht huis op het terrein van Sandringham Castle in het noorden van Engeland. Voor zijn laatste levensfase had hij één grote wens: niet langer alleen maar een prins te zijn, maar eindelijk weer mens te zijn. Om te leven in de dag, zonder protocol en met te veel dienende geesten die in zijn nek ademen, schrijft het Duitse Gala.

Article continues after the ad

'Sausage'

Intussen bleef Elizabeth aan het werk, waardoor er weinig privétijd samen overbleef voor het echtpaar. De koosnaam van Philip is worstje, dit vanwege zijn voorliefde voor dit essentiële onderdeel van het Engelse 'breakfast'. De sausage vormde dan ook een belangrijk onderdeel van zijn eerste ontbijt samen met Elizabeth na terugkeer op het koninklijk kasteel, aldus het blad.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.