Uit respect voor haar moeder wil de Britse prinses Anne haar huwelijk, dat al jaren in moeilijkheden zou verkeren, in stand houden. Maar op alle andere fronten trekt Anne zich weinig van haar koninklijke status aan.

Het werd bijna volledig ondergesneeuwd door de verloving van prins Harry en Meghan Markle, maar binnen de Britse koninklijke familie was er onlangs nóg een heuglijk feit te vieren. Prinses Anne was op 12 december vijfentwintig jaar getrouwd met Timothy Laurence. Van een groot feest was echter geen sprake. Anne en Timothy worden al jaren nauwelijks nog samen gezien en zouden in feite gescheiden levens leiden. Timothy verblijft voornamelijk in hun huis in Londen, terwijl Anne het grootste deel van haar tijd op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire doorbrengt. Anne en Timothy trouwden in hetzelfde jaar als waarin Anne’s scheiding van eerste echtgenoot Mark Phillips, met wie ze kinderen Zara en Peter heeft, werd uitgesproken.

Affaires

Anne was smoorverliefd op Timothy, die ze leerde kennen toen hij als stalmeester voor koningin Elizabeth werkte. Ze begonnen een affaire terwijl Anne nog getrouwd was; dat kwam aan het licht toen een kamermeisje liefdesbrieven van Anne’s bureau had gestolen en verkocht aan de media. Anne en Mark gingen uit elkaar, maar nog voordat de scheiding rond was, werd bekend dat Mark Phillips eveneens – en éérder – overspel had gepleegd. Hij zou affaires hebben gehad met de Indiase callgirl Pamela Bordes en de Australische lerares Heather Tonkin. Heather zou zelfs zwanger van Mark zijn geraakt. Mark ontkende alles, maar Heathers dochter Felicity bleek na een DNA-test wel degelijk Marks kind te zijn. Op 23 april 1992 werd de scheiding van Anne en Mark uitgesproken. 

Lees het hele verhaal in Story 2. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Getty Images

Meghan Markle ziet er elke keer weer uit om door een ringetje te halen. Ook haar zachte, egale huid straalt iedere keer. Hoe doet ze dat toch? Haar schoonheidsspecialiste doet een boekje open. 

Geen overbodige luxe

Als je naar haar volle lippen, prachtige jukbeenderen en bruine ogen kijkt, heeft het waarschijnlijk ook met goede genen te maken. Maar niets komt zomaar aanwaaien. Meghans schoonheidsspecialiste Nichola Joss is bijvoorbeeld al druk in de weer met het voorbereiden van de huid van de actrice voor de grote dag in mei. Want als je dacht dat je enkele dagen van tevoren kunt beginnen met smeren, dan heb je het goed mis. “Zeker als je een probleemhuid hebt, met bijvoorbeeld acne of littekens, moet je minstens 4 tot 5 maanden vooraf al beginnen met smeren, wil je resultaat kunnen zien”, vertelt Nichola. “Eens in de twee weken een behandeling is geen overbodige luxe.”

Gezichtsmassage

Maar grote kans dat je het niet wilt of kunt betalen om iedere twee weken langs de schoonheidsspecialist te gaan. Geen paniek! Je kunt zelf ook je gezicht insmeren en masseren. Maar wat is nu een goede gezichtsmassage? Het is simpeler dan je dacht. Verwarm eerst de olie tussen je handpalmen. Leg vervolgens je handen op je gezicht en wrijf langzaam naar buiten toe, richting je slapen. Als je dit een paar keer herhaald, totdat de olie zich op heel je gezicht bevindt. Dan ga je de olie 1 minuut lang masseren. Het is belangrijk om te beginnen in het midden van je gezicht en met je vingertoppen te masseren, van binnen naar buiten en van onderen naar boven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP | Bron: Libelle 

Hoera! Queen Elizabeth is vandaag jarig. In de Royal Albert Hall viert de langszittende koningin van het Verenigd Koninkrijk haar 92e verjaardag. 

Hoewel het traditie is dat de Britse koningin haar verjaardag in besloten kring viert, is dat dit jaar anders. Vanavond woont Queen Elizabeth een groots verjaardagsconcert bij in de Royal Albert Hall in Londen. Onder andere zangers Tom Jones, Kylie Minogue, Sting en Shaggy zijn aanwezig om de koningin te entertainen tijdens "The Queen's Birthday Party", zoals het feest genoemd wordt. 

Dat Queen Elizabeth aanwezig is bij het concert, is zeker. Net als 'vele andere leden van de koninklijke familie'. Niet bekend is of haar zoon prins Charles en kleinzonen prins William en prins Harry het feest bijwonen. 

66 jaar koningin 

Elizabeth kwam ter wereld op 21 april 1926 en werd koningin in 1952, toen ze pas 25 jaar oud was. Inmiddels is ze al 66 jaar koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ondanks haar leeftijd woont Queen Elizabeth nog regelmatig officiële gelegenheden bij. Dit in tegenstelling tot haar man prins Philip, die deze maand nog tien dagen in het ziekenhuis lag vanwege een operatie aan zijn heup. Hij stopte vorig jaar met werken. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Bron: Reuters | Foto: ANP