Uit respect voor haar moeder wil de Britse prinses Anne haar huwelijk, dat al jaren in moeilijkheden zou verkeren, in stand houden. Maar op alle andere fronten trekt Anne zich weinig van haar koninklijke status aan.

More content below the advertising

Het werd bijna volledig ondergesneeuwd door de verloving van prins Harry en Meghan Markle, maar binnen de Britse koninklijke familie was er onlangs nóg een heuglijk feit te vieren. Prinses Anne was op 12 december vijfentwintig jaar getrouwd met Timothy Laurence. Van een groot feest was echter geen sprake. Anne en Timothy worden al jaren nauwelijks nog samen gezien en zouden in feite gescheiden levens leiden. Timothy verblijft voornamelijk in hun huis in Londen, terwijl Anne het grootste deel van haar tijd op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire doorbrengt. Anne en Timothy trouwden in hetzelfde jaar als waarin Anne’s scheiding van eerste echtgenoot Mark Phillips, met wie ze kinderen Zara en Peter heeft, werd uitgesproken.

Affaires

Anne was smoorverliefd op Timothy, die ze leerde kennen toen hij als stalmeester voor koningin Elizabeth werkte. Ze begonnen een affaire terwijl Anne nog getrouwd was; dat kwam aan het licht toen een kamermeisje liefdesbrieven van Anne’s bureau had gestolen en verkocht aan de media. Anne en Mark gingen uit elkaar, maar nog voordat de scheiding rond was, werd bekend dat Mark Phillips eveneens – en éérder – overspel had gepleegd. Hij zou affaires hebben gehad met de Indiase callgirl Pamela Bordes en de Australische lerares Heather Tonkin. Heather zou zelfs zwanger van Mark zijn geraakt. Mark ontkende alles, maar Heathers dochter Felicity bleek na een DNA-test wel degelijk Marks kind te zijn. Op 23 april 1992 werd de scheiding van Anne en Mark uitgesproken. 

Lees het hele verhaal in Story 2. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Getty Images

De Deense prins Henrik overleed vorig jaar op 83-jarige leeftijd. De echtgenoot van koningin Magrethe leed aan de ziekte van Alzheimer. De herdenkingsdienst vond precies een jaar geleden plaats, daarom herdenken de Denen vandaag hun prins.

Een speciaal herdenkingsconcert werd georganiseerd in de paleiskerk van Fredensborg Slot. Hier waren de koninklijke familie, vrienden, vertegenwoordigers en (oud-)medewerkers bij aanwezig. Muziekstukken klonken door de kerk geheel naar de muzieksmaak van wijlen prins Henrik. Ongeveer 130 gasten waren bij deze ceremonie aanwezig.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

 

De babyshower die Amal Clooney en Serena Williams organiseerden voor Meghan Markle, heeft een flink bedrag gekost. E! rekende uit dat de twee vriendinnen van de Hertogin van Sussex zo'n 84.000 dollar (74.000 euro) neerlegden voor het feestje woensdag.

De shower vond plaats in het penthouse van het Mark Hotel aan de Upper East Side van Manhattan. Om de locatie wat sfeervoller te maken, zouden Serena en Amal voor duizenden dollars aan bloemen hebben besteld. Gasten kregen als cadeautje een koffer van luxe-merk Away mee naar huis.

More content below the advertising

George Clooney

Mensenrechtenadvocate Amal en haar man George zijn bevriend met Meghan en haar echtgenoot prins Harry. De acteur nam het onlangs nog op voor de Hertogin, die sinds haar huwelijk met de Britse prins voer is voor roddelbladen en -blogs. 'Ze is zeven maanden zwanger en ze wordt opgejaagd en zwartgemaakt op dezelfde manier zoals dat bij Diana gebeurde. De geschiedenis herhaalt zich, en we hebben gezien hoe dat is afgelopen,' aldus de filmmaker.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP