Uit respect voor haar moeder wil de Britse prinses Anne haar huwelijk, dat al jaren in moeilijkheden zou verkeren, in stand houden. Maar op alle andere fronten trekt Anne zich weinig van haar koninklijke status aan.

Het werd bijna volledig ondergesneeuwd door de verloving van prins Harry en Meghan Markle, maar binnen de Britse koninklijke familie was er onlangs nóg een heuglijk feit te vieren. Prinses Anne was op 12 december vijfentwintig jaar getrouwd met Timothy Laurence. Van een groot feest was echter geen sprake. Anne en Timothy worden al jaren nauwelijks nog samen gezien en zouden in feite gescheiden levens leiden. Timothy verblijft voornamelijk in hun huis in Londen, terwijl Anne het grootste deel van haar tijd op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire doorbrengt. Anne en Timothy trouwden in hetzelfde jaar als waarin Anne’s scheiding van eerste echtgenoot Mark Phillips, met wie ze kinderen Zara en Peter heeft, werd uitgesproken.

Affaires

Anne was smoorverliefd op Timothy, die ze leerde kennen toen hij als stalmeester voor koningin Elizabeth werkte. Ze begonnen een affaire terwijl Anne nog getrouwd was; dat kwam aan het licht toen een kamermeisje liefdesbrieven van Anne’s bureau had gestolen en verkocht aan de media. Anne en Mark gingen uit elkaar, maar nog voordat de scheiding rond was, werd bekend dat Mark Phillips eveneens – en éérder – overspel had gepleegd. Hij zou affaires hebben gehad met de Indiase callgirl Pamela Bordes en de Australische lerares Heather Tonkin. Heather zou zelfs zwanger van Mark zijn geraakt. Mark ontkende alles, maar Heathers dochter Felicity bleek na een DNA-test wel degelijk Marks kind te zijn. Op 23 april 1992 werd de scheiding van Anne en Mark uitgesproken. 

Lees het hele verhaal in Story 2. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Getty Images

Als Meghan Markle had geweten dat ze een potje ging basketballen, had ze vast een andere outfit aangetrokken. Maar de kersverse hertogin is de beroerdste niet en deed fanatiek mee. Op torenhoge hakken.

Wedstrijdje

Meghan bracht samen met haar man Harry een bezoekje aan de universiteit van Loughborough. Daar werden een aantal masterclasses gegeven door topsporters. Hoewel de koninklijke paar enkel had kunnen toekijken langs de zijlijn, besloten ze mee te doen aan een basketbalwedstrijd: Team Harry versus team Meghan. Wie er heeft gewonnen is niet bekend, maar aan hun winnaarsmentaliteit lag het in ieder geval niet.Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zouden afgelopen weekend de bloemetjes hebben buitengezet in onze hoofdstad, waar ze uitgenodigd waren voor de feestelijke opening van SoHo House Amsterdam. Dit meldt The Evening Standard.

Feestweekend

Harry en Meghan zouden drie dagen lang genoten hebben van een weekend dat omschreven werd als 'eten, drinken, slapen, dansen, bootjes en fietsen'. Naast de royals werden er nog een aantal prominente gasten ingevlogen, zoals acteurs Eddie Redmayne, Jenna Coleman, Stanley Tucci en model Lily Cole.

Exclusieve club

SoHo House is een exclusieve club voor leden en doet tevens dienst als hotel voor diezelfde leden. Voor Harry en Meghan heeft de club een speciale betekenis, omdat hun eerste date plaatsvond in een privé eetkamer van SoHo House London. Ook zou Meghan haar vrijgezellenfeest hebben gevierd in een vestiging van de club in de Engelse Cotswolds.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld & tekst: ANP