Sinds haar scheiding van prins Andrew is Sarah Ferguson een luis in de pels van het merendeel van de Britse royals. Ze heeft de Windsors genoeg schandalen bezorgd om als persona non grata te worden bestempeld. Maar er zijn ook royals die haar nog altijd een warm hart toedragen. Bij grote feestelijke gelegenheden is dan ook elke keer weer de vraag: nodigen we Sarah wel of niet uit?

Sinds hun scheiding in 1996 zijn de Britse prins Andrew en Sarah Ferguson bijzonder goede vrienden. Verwonderlijk, want Sarah had Andrew niet alleen flink in verlegenheid gebracht, maar ook ronduit voor schut gezet. Toch heeft Andrew haar, zeer tegen de zin van koningin Elizabeth en prins Philip in, al haar misstappen vergeven. En hij is niet de enige. Ook prins William en prins Harry gaan nog goed met Sarah om. En dat levert tot op de dag van vandaag niet alleen hevige dilemma’s voor de Britse royals op, ook de familieverhoudingen staan hierdoor geregeld op scherp...

Echtverbintenis

Toen Sarah en Andrew in 1986 trouwden, leek hun echtverbintenis een waar sprookje te worden. Maar het huwelijk viel Sarah al snel tegen. Marineman Andrew was zelden thuis en de nieuwbakken hertogin van York vereenzaamde aan het Britse hof. Ze zocht troost in eten en woog binnen de kortste keren meer dan 100 kilo. Ze kreeg de bijnaam Dutchess of Pork (letterlijk: hertogin van varkensvlees – red.) en daar werd ze nóg ongelukkiger van. ‘Mensen die dat zeiden, hadden geen idee dat dit mij tot in het diepst van mijn ziel pijn deed,’ zei ze later. Dus zocht ze haar toevlucht elders: bij andere mannen.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 07 ligt nu in de winkel. 

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter