Sinds haar scheiding van prins Andrew is Sarah Ferguson een luis in de pels van het merendeel van de Britse royals. Ze heeft de Windsors genoeg schandalen bezorgd om als persona non grata te worden bestempeld. Maar er zijn ook royals die haar nog altijd een warm hart toedragen. Bij grote feestelijke gelegenheden is dan ook elke keer weer de vraag: nodigen we Sarah wel of niet uit?

More content below the advertising

Sinds hun scheiding in 1996 zijn de Britse prins Andrew en Sarah Ferguson bijzonder goede vrienden. Verwonderlijk, want Sarah had Andrew niet alleen flink in verlegenheid gebracht, maar ook ronduit voor schut gezet. Toch heeft Andrew haar, zeer tegen de zin van koningin Elizabeth en prins Philip in, al haar misstappen vergeven. En hij is niet de enige. Ook prins William en prins Harry gaan nog goed met Sarah om. En dat levert tot op de dag van vandaag niet alleen hevige dilemma’s voor de Britse royals op, ook de familieverhoudingen staan hierdoor geregeld op scherp...

Echtverbintenis

Toen Sarah en Andrew in 1986 trouwden, leek hun echtverbintenis een waar sprookje te worden. Maar het huwelijk viel Sarah al snel tegen. Marineman Andrew was zelden thuis en de nieuwbakken hertogin van York vereenzaamde aan het Britse hof. Ze zocht troost in eten en woog binnen de kortste keren meer dan 100 kilo. Ze kreeg de bijnaam Dutchess of Pork (letterlijk: hertogin van varkensvlees – red.) en daar werd ze nóg ongelukkiger van. ‘Mensen die dat zeiden, hadden geen idee dat dit mij tot in het diepst van mijn ziel pijn deed,’ zei ze later. Dus zocht ze haar toevlucht elders: bij andere mannen.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 07 ligt nu in de winkel. 

Harry en Meghan

Prins Harry en zijn broer prins William lieten van de week weten hun hofhouding op te gaan splitsen. Maar de Sunday Times meldt nu dat prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle het liefst helemaal onafhankelijk worden van Buckingham Palace. Koningin Elizabeth keurt deze plannen af.

Momenteel delen de hertogen van Sussex en Cambridge, Harry en William, een kantoor in Keningston Palace. Harry en zijn vrouw verhuizen echter dit voorjaar naar Frogmore Cottage in Windsow, waar ze ook zullen starten met hun eigen hofhuiding. Maar als we de Sunday Times mogen geloven, willen Harry en Meghan dat helemaal niet.

More content below the advertising

Volgens een koninklijke bron zouden de twee een huishouden willen dat los staat van de koninklijke familie, zodat ze wereldwijd onder hun eigen Sussex-paraplu filantropisch en humanistisch werk kunnen doen. En daarnaast hoopt Meghan ook haar werk als activist voort te kunnen zetten.

Buckingham Palace

Dat de Queen niet achter deze plannen staat, is helemaal niet zo gek. Buckingham Palace houdt graag de controle over alles en daarnaast gaat de koninklijke familie al decennia lang op een bepaalde en dezelfde manier aan de gang met hun werkzaamheden en verplichtingen.

Even laten zien wie de baas is

"Ze wilden dat hun huishouden volledig onafhankelijk was van Buckingham Palace, maar kregen een 'nee' te horen. Er is een institutionele structuur die dat soort onafhankelijkheid niet toestaat. Het is goedom de Sussexes onder de jurisdictie van Buckingham Palace te laten vallen, zodat ze niet zomaar hun gang kunnen gaan en hun ding kunnen doen", aldus de koninklijke bron.

Blijkbaar zitten er dus mensen binnen Buckingham Palace die prins Harry en Meghan maar al te graag duidelijk willen maken wat hun plek is en vooral wie de baas is. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Elle, Sunday Times | Beeld: ANP

'Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.' Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het koninklijk huis.

Het paar noemt 'geweldsdaden als deze volstrekt onacceptabel'. En: 'Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren.'

More content below the advertising

Het koningspaar dankt alle hulpverleners en zegt in gedachten te zijn bij de inwoners van Utrecht.

Drie doden

Bij een schietpartij in Utrecht vielen op maandagochtend tenminste drie doden. Negen gewonden worden momenteel behandeld in het ziekenhuis. De dader van de schietpartij is voortvluchtig. 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram, ANP | Beeld: Instagram, ANP