Sinds haar scheiding van prins Andrew is Sarah Ferguson een luis in de pels van het merendeel van de Britse royals. Ze heeft de Windsors genoeg schandalen bezorgd om als persona non grata te worden bestempeld. Maar er zijn ook royals die haar nog altijd een warm hart toedragen. Bij grote feestelijke gelegenheden is dan ook elke keer weer de vraag: nodigen we Sarah wel of niet uit?

Sinds hun scheiding in 1996 zijn de Britse prins Andrew en Sarah Ferguson bijzonder goede vrienden. Verwonderlijk, want Sarah had Andrew niet alleen flink in verlegenheid gebracht, maar ook ronduit voor schut gezet. Toch heeft Andrew haar, zeer tegen de zin van koningin Elizabeth en prins Philip in, al haar misstappen vergeven. En hij is niet de enige. Ook prins William en prins Harry gaan nog goed met Sarah om. En dat levert tot op de dag van vandaag niet alleen hevige dilemma’s voor de Britse royals op, ook de familieverhoudingen staan hierdoor geregeld op scherp...

Echtverbintenis

Toen Sarah en Andrew in 1986 trouwden, leek hun echtverbintenis een waar sprookje te worden. Maar het huwelijk viel Sarah al snel tegen. Marineman Andrew was zelden thuis en de nieuwbakken hertogin van York vereenzaamde aan het Britse hof. Ze zocht troost in eten en woog binnen de kortste keren meer dan 100 kilo. Ze kreeg de bijnaam Dutchess of Pork (letterlijk: hertogin van varkensvlees – red.) en daar werd ze nóg ongelukkiger van. ‘Mensen die dat zeiden, hadden geen idee dat dit mij tot in het diepst van mijn ziel pijn deed,’ zei ze later. Dus zocht ze haar toevlucht elders: bij andere mannen.

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 07 ligt nu in de winkel. 

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou op zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

St. Mary's Hospital

Dat meldt Kensington Palace maandag. De hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend, maar een exacte datum is nooit gegeven. De pers staat al enkele dagen opgesteld bij het St. Mary's Hospital in Londen. Middleton is met de auto naar het ziekenhuis gebracht en haar echtgenoot is bij haar. Verdere informatie geeft Kensington Palace nog niet.

Troonopvolging

Het derde kind van het kroonprinselijk paar wordt vijfde in de Britse lijn van troonsopvolging. Indien koningin Elizabeth (91) overlijdt, wordt zij opgevolgd door prins Charles (69), daarna volgen kroonprinsen William (35) en George (4). Prinses Charlotte (2) is vierde in de lijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP | Nu.nl