Door het overlijden van koningin Elizabeth leek bijna iedereen vergeten dat oud-koningin Paola van België onlangs haar 85e verjaardag vierde. Hoewel de moeder van koning Filip er niet om bekendstaat haar geboortedag groots te vieren, is 85 toch een mijlpaal. Maar zelfs haar familie leek er nauwelijks bij stil te staan.

Het was vooral opvallend hoe Laurent, de jongere broer van koning Filip, zich profileerde op de verjaardag van zijn moeder. Hij organiseerde met zijn Stichting Prins Laurent uitgerekend die dag een dierenfestijn in Luik, waar hij zelf bij moest zijn.

Steken

Daarnaast gaf hij een telefonisch interview aan Sudpresse. Toen de reporter Laurent erop wees dat zijn moeder die dag jarig was, werd de verbinding ineens slecht. Vlak daarna hoorde de journalist een vrouwenstem – hoogstwaarschijnlijk Laurents echtgenote Claire – zeggen dat Paola in het buitenland was. Dat kán natuurlijk. Paola zou dan heel snel na het huwelijk van haar kleindochter Maria Laura met William Ivsy moeten zijn vertrokken. Maar in België denkt men dat ze haar verjaardag hoe dan ook alleen met echtgenoot Albert heeft gevierd, en ergens zal dat toch steken.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

 

 

Article continues after the ad