In de al jaren durende strijd van Delphine Boël om oud-koning Albert van België ertoe te bewegen haar als zijn dochter te erkennen, is een doorbraak bereikt. Hij riskeert een dagelijkse dwangsom van 5.000 euro, bepaalde het Belgische Hof donderdag, schrijft De Standaard.

Het is een langslepend proces voor Delphine. Al sinds 2013 probeert ze via de rechter erkenning te krijgen dat ze de dochter is van Albert. Ze eist een DNA-test, maar koning Albert II heeft dit tot op heden altijd geweigerd. Als hij de experts voor het afnemen van de test de eerstvolgende keer weigert, wordt de dwangsom opgelegd.

Article continues after the ad

Biologische vader

De moeder van Delphine, Sybille de Selys Longchamps, zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. De zakenman en juridische vader Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan en daaruit is gebleken dat hij niet de biologische vader was van Delphine. De vraag wie nou wél de biologische vader is, is tot op heden onbeantwoord gebleven.

Koning Albert II was bijna twintig jaar de koning van België, hierna heeft zijn zoon Filip ruim vijf jaar geleden het stokje overgenomen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: De Standaard | Beeld: ANP