Hoewel koningsdag anders verliep dan normaal vanwege het coronavirus, was er toch genoeg gelegenheid om een kijkje te krijgen in het leven van het koninklijk gezin. Bij de Duitse pers springt vooral prinses Amalia in het oog.

Adelswelt schrijft dan ook jubelend: 'Dankzij haar lange blonde haar en bruine ogen wordt de toekomstige koningin ieder jaar weer mooier.' Ook noemen onze Oosterburen haar een stijlicoon en zijn ze erg enthousiast over haar kleurrijke kledingkeuze. Elk detail zou volgens hen op elkaar zijn afgestemd, wat zorgt voor een modieus geheel. Zo, die kan Amalia in haar zak steken.

Article continues after the ad

Stralen

Volgens de Duitse pers is het dan ook niet voor niks dat koning Willem-Alexander straalde van oor tot oor op alle kiekjes. De koning zou volgens de bladen maar wat trots zijn op zijn dochters en vrouw. Ook vorig jaar was er al bijzonder veel aandacht voor de kroonprinses bij de Duitse pers. Magazine Bunte stond toen bomvol foto's van de 'prachtige' Amalia. Die volgens het blad al een volleerde modellenblik heeft. Dit maakt haar volgens het blad 'zeer geliefd bij fotografen.' Aan haar beide zusjes werden ook verschillende pagina's geweid. 

Veel aandacht

In Duitsland hebben ze geen koningshuis en maar dat betekent niet dat ze minder smullen van royaltynieuws. Integendeel ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Niet alleen het ons koningshuis komt voorbij maar ook de Engelse en Zweedse royals worden flink onder de loep genomen in de Duitse pers. 

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.