Het is een verdrietige week voor prins Harry. Hij is een goede vriend verloren met wie hij in Afghanistan was in de tijd dat hij in het leger zat.

Moeilijke tijd

De 38-jarige adjudant-onderofficier Nathan Hunt was een maatje van de Britse prins. Hij kampte met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en overleed deze week. De militair werd levenloos aangetroffen in huis. Volgens Britse media is zelfdoding niet uitgesloten. Dit omdat bekend is dat Nathan in de laatste tijd van zijn leven erg depressief was.

Verdriet

Buckingham Palace bevestigt dat Harry een persoonlijke brief heeft gestuurd aan de familie van Nathan. Prins Harry werd twee keer als helikopterpiloot uitgezonden naar Afghanistan. Een andere collega van Nathan laat weten: “Nathan was een flinke kerel die veel levens redde in Afghanistan. Hij vocht jaren tegen de demonen in zijn hoofd, maar het lijkt erop dat ze uiteindelijk gewonnen hebben. Hij zei onlangs op een bijeenkomst van veteranen dat de psychische zorg die hij ontving nutteloos was geweest en dat hij overwoog om uit het leger te stappen.”

Zorg nodig

Prins Harry wil al langere tijd dat er betere zorg komt voor de psychische problemen waarmee veel militairen kampen. Zo zei hij in een eerdere toespraak: “In het leger zag ik hoe belangrijk de fysieke conditie was in de voorbereidingen om minder risico te lopen op letsel. We moeten dezelfde aanpak gebruiken voor onze geestelijke gezondheid. Het leger wordt geconfronteerd met posttraumatische stress, angst en depressie, maar we kunnen veel meer doen om geestelijke gezondheidszorg te bevorderen en daarmee problemen te voorkomen.”

Beeld: ANP | Libelle.nl

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou op zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

St. Mary's Hospital

Dat meldt Kensington Palace maandag. De hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend, maar een exacte datum is nooit gegeven. De pers staat al enkele dagen opgesteld bij het St. Mary's Hospital in Londen. Middleton is met de auto naar het ziekenhuis gebracht en haar echtgenoot is bij haar. Verdere informatie geeft Kensington Palace nog niet.

Troonopvolging

Het derde kind van het kroonprinselijk paar wordt vijfde in de Britse lijn van troonsopvolging. Indien koningin Elizabeth (91) overlijdt, wordt zij opgevolgd door prins Charles (69), daarna volgen kroonprinsen William (35) en George (4). Prinses Charlotte (2) is vierde in de lijn.

Beeld: ANP | Nu.nl

Groot nieuws! Pippa Middleton (34), de jongere zus van Kate Middleton is in verwachting van haar eerste kindje.

Pippa en haar man James Mathews (42) zouden volgens The Sun vorige week hun familie op de hoogte hebben gebracht van het heugelijke feit. Kate zou als eerste op de hoogte zijn gebracht.

Kate, die nu zelf hoogzwanger is van haar derde kindje met prins William is dolblij voor haar zus. Pippa is in oktober uitgerekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP
(AD)