Op 30 juni verschijnt een documentaire over prinses Diana, genaamd The Princess. Het is dan bijna 25 jaar geleden dat de prinses van Wales overleed.

Documentaire over prinses Diana

De documentaire wordt geregisseerd door Ed Perkins (Black-Sheep) en geproduceerd door Simon Chinn (Man on Wire). Perkins kan zich nog goed het moment herinneren waarop hij het nieuws hoorde, vertelt de regisseur aan The Guardian. Veel volwassenen trokken naar Buckingham Palace, zegt hij, 'publiekelijk aan het huilen alsof ze een familielid waren verloren. Ik was elf en heel, heel erg in de war.'

Geschiedenis herhalen

Chinn stond minder te springen om aan de documentaire mee te werken, meldt de krant, totdat hij zag dat de geschiedenis 'zich herhaalde' met Meghan Markle. Zij heeft haar koninklijke taken samen met prins Harry neergelegd en is samen met hem naar de Verenigde Staten verhuisd.

Miniserie in de maak

Eind maart werd bekend dat er ook een miniserie in de maak was over Diana, genaamd: Who Killed Lady Di? De serie speelt zich af in de periode na het overlijden van de ex-vrouw van prins Charles in 1997, zo meldt entertainmentwebsite Variety. Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is. Auto-ongeluk Prinses Diana en haar vriend Dodi Fayed kwamen in augustus 1997 om het leven in Frankrijk bij een auto-ongeluk. De serie besteedt aandacht aan de oorzaak van het ongeluk, de tijd erna, maar ook aan de druk van paparazzi waar Diana onder leed. Het verhaal gaat over een Franse rechercheur en een Britse fan van Diana die een blog begint: Who Killed Lady Di?

Achter de schermen

De makers, Pierre Laugier en Julien Lilti, denken dat de serie 'fascinerende beelden van achter de schermen' laat zien. 'Amerikanen hebben John F. Kennedy en Marilyn Monroe, en wij hebben prinses Diana, ze zijn even belangrijk.'

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.