De veelbesproken documentaire over prins Harry en Meghan verschijnt toch begin volgende maand op Netflix. Vanaf 8 december is de serie te zien, meldt Page Six dinsdag. De serie zou Chapters gaan heten, maar bronnen zeggen tegen de website dat het koppel een andere titel heeft gekozen.

Harry en Meghan tekenden in 2020 een contract bij Netflix voor meerdere projecten. Voor de documentaire zijn de twee gevolgd tijdens hun leven in Californië.

The Crown gooit roet in het eten

Aanvankelijk werd de docuserie in december op de streamingdienst verwacht, maar Netflix besloot de releasedatum uit te stellen na veel kritiek op het nieuwe seizoen van The Crown. Zo vond voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk John Major de nieuwe reeks 'een hoop onzin' en Dame Judi Dench liet weten de verhaallijnen in het nieuwe seizoen van The Crown 'gruwelijk onjuist' te vinden. Netflix benadrukte meerdere keren dat The Crown een 'fictionele dramatisering' van de Britse koninklijke familie is. In de tien nieuwe afleveringen komen de jaren 90 aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan.

Memoires 

Naast een documentaire komen ook nog de memoires van prins Harry uit in het nieuwe jaar. Voor het eerst zal prins Harry in Spare – het boek telt 416 pagina’s – zijn persoonlijke verhaal vertellen. Spare is een beladen verwijzing naar zijn positie als jongere broer van troonopvolger prins William (40). Vrij vertaald noemt hij zichzelf dus ‘het reservekind’. Eerst planden Harry en zijn team de release voor december dit jaar om de kerstperiode nog mee te pikken. Maar uit respect voor koningin Elizabeth, die op 8 september overleed, verschoven ze de datum. Het boek heeft al veel stof doen opwaaien. Zo vroegen media zich de afgelopen maanden af of de zoon van koning Charles meer vertelt over de gang van zaken binnen de familie en over de breuk van hemzelf en zijn vrouw Meghan met het Britse koningshuis. Page Six meldde eerder dat het boek 'juicy' wordt, zo zou een bron binnen een New Yorkse uitgever aan het medium hebben verteld. Een andere insider zou hebben gezegd dat het boek zijn familie 'nerveus' zou gaan maken.

Article continues after the ad
Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.