Tegenwoordig trouwen bijna alle royals uit liefde, en dit betekent in veel gevallen dat ze al ruimschoots volwassen zijn als ze zich verloven. Vroeger waren de meeste koninklijke huwelijken gearrangeerd, en daardoor waren sommige bruiden piepjong toen ze voor het altaar stonden.

1 MARIE-ANTOINETTE (14 jaar oud) De Oostenrijkse Marie-Antoinette was pas 14 toen ze in 1770 trouwde met Lodewijk VI. Haar bruidegom was 15. Ze waren allebei nog kinderen, en het huwelijk werd pas 7 jaar later geconsumeerd.

Article continues after the ad

2 ANNE MARIE VAN DENEMARKEN (18 jaar) Het huwelijk van de jongere zus van koningin Margrethe van Denemarken met Constantijn, de laatste koning van Griekenland, was zéker geen verstandshuwelijk. Zij was simpelweg piepjong (pas 13) toen ze in 1959 verliefd op hem werd. De relatie werd geheimgehouden tot Anne Marie oud genoeg was. Ze zijn nog steeds gelukkig. (Te zien op de hoofdfoto)

3 ELISABETH VALOIS (14 jaar) De Spaanse Filips II was in de 16e eeuw een belangrijk heerser. Hij trouwde in 1559 met de pas 14 lentes jonge Elisabeth Valois, de dochter van de Franse koning Henri. Het was een strategische alliantie, die niets met liefde te maken had. Filips was ook 18 jaar ouder dan zijn vrouw.

Dit artikel komt uit Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees verder via Tijdschrift.nl. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images