Misschien is het deze week al zover: een nieuwe koninklijke baby in Engeland. Maar hoe moeten we dit nieuwe kindje eigenlijk straks voluit gaan noemen?

Laten we er voor het idee eens vanuit gaan dat de nieuwe baby Hans gaat heten, of het nu een jongetje of meisje is. Nogmaals, puur hypothetisch.

We zouden Hans dan voluit ‘Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Hans van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’ moeten noemen. Of, je raadt het al, ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Hans van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’.

Nog meer titels

Maar dat is nog niet alles. Prins William en zijn vrouw Kate zijn ook de hertog en hertogin van Cambridge en hun kinderen krijgen daarom ook nog een andere titel, die veel korter is dan die hierboven beschreven staat. En daarom is die titel ook handzamer om ‘in het dagelijks leven’ te gebruiken.

We hebben het over de titel ‘Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Hans van Cambridge’ (His Royal Highness Prince Hans of Cambridge) of ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Hans van Cambridge’ (Her Royal Highness Princess Hans of Cambridge).

Vijfde in lijn

‘Hans’ wordt de vijfde in lijn voor de troonopvolging, achter opa Charles, papa William, broer George en zus Charlotte. We zijn erg benieuwd hoe hij/zij eruitziet.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP | Bron: Libelle

 

'We’re family. Please reach out to me.' Met deze woorden smeekt Thomas Markle om contact met zijn dochter. De hopeloze vader vertelt in het programma Good Morning Britain dat hij haar elke dag probeert te bereiken. Tevergeefs. 

Smeekbede

Thomas heeft zijn dochter niet meer gesproken sinds de voorbereidingen voor het huwelijk. De hertogin verbrak destijds het contact, waardoor hij zijn schoonzoon nog nooit heeft ontmoet. De vader hoopt dat zij nu wél iets van zich laat horen. 'Ik hou zo veel van je. Je bent mijn dochter en ik zou graag iets van je willen horen,' zegt hij in het programma. 'Ik ben ervan overtuigd dat we onze geschillen kunnen oplossen, want we zijn familie. Laat alsjeblieft iets van je horen.' 

Familieproblemen

De hopeloze vader hoopt zelfs dat koningin Elizabeth hem wil helpen. 'Ik zou het op prijs stellen als ze iets kan doen en ik zou toch zeggen dat zij familieproblemen wil oplossen', zei hij. 'Alle families, koninklijk of niet, zijn hetzelfde en ze zouden bij elkaar moeten zijn. Zeker rond de feestdagen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP

Al enkele dagen voor haar geboortedag – 23 december – beginnen in Zweden allerhande festiviteiten om koningin Silvia’s 75e verjaardag luister bij te zetten. De verstoorde verstandhouding tussen koning Carl Gustaf en zijn dochter prinses Madeleine dreigt echter een fikse domper op de feestvreugde te zetten...

De nieuwste gezinsfoto’s die de Zweedse prinses Madeleine op haar Instagram-pagina plaatste, werden door haar volgers juichend ontvangen. Maar haar vader koning Carl Gustaf zal ze met een stuk minder enthousiasme hebben bekeken. Of misschien wel helemaal niet! Ze zijn namelijk gemaakt in Florida, waar de prinses met haar man Chris O’Neill en kinderen Leonore (4), Nicolas (3) en de afgelopen maart geboren Adrienne sinds kort woont. Volgens Zweedse royalty-insiders is Carl Gustaf allesbehalve blij met de verhuizing van zijn jongste dochter, en dat zou nog zacht uitgedrukt zijn. De koning zou het liefst zien dat Madeleine met haar gezin ‘gewoon’ in Zweden woont.

Plichten

Hij wil hen niet alleen dicht in de buurt hebben zodat hij ze vaak kan zien, ook zou hij de wens hebben dat Madeleine haar prinsessenplichten vervult. En nu ze helemaal in Florida woont, is dat niet altijd mogelijk en zegt ze steeds meer officiële plichtplegingen af. Carl Gustaf zou woedend zijn geworden toen Madeleine meldde dat ze begin december niet naar de jaarlijkse Nobelprijs-uitreiking komt omdat ze bij haar kinderen wil blijven, die nog moeten wennen aan hun nieuwe omgeving. Later in de maand zou ze dan wel weer met haar gezin naar Zweden afreizen voor de verjaardag van koningin Silvia. Het is de vraag of de verstoorde verhoudingen tussen vader en dochter niet een enorme domper op de feestvreugde zullen zetten...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het hele verhaal op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP