Misschien is het deze week al zover: een nieuwe koninklijke baby in Engeland. Maar hoe moeten we dit nieuwe kindje eigenlijk straks voluit gaan noemen?

Laten we er voor het idee eens vanuit gaan dat de nieuwe baby Hans gaat heten, of het nu een jongetje of meisje is. Nogmaals, puur hypothetisch.

We zouden Hans dan voluit ‘Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Hans van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’ moeten noemen. Of, je raadt het al, ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Hans van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’.

Nog meer titels

Maar dat is nog niet alles. Prins William en zijn vrouw Kate zijn ook de hertog en hertogin van Cambridge en hun kinderen krijgen daarom ook nog een andere titel, die veel korter is dan die hierboven beschreven staat. En daarom is die titel ook handzamer om ‘in het dagelijks leven’ te gebruiken.

Article continues after the ad

We hebben het over de titel ‘Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Hans van Cambridge’ (His Royal Highness Prince Hans of Cambridge) of ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Hans van Cambridge’ (Her Royal Highness Princess Hans of Cambridge).

Vijfde in lijn

‘Hans’ wordt de vijfde in lijn voor de troonopvolging, achter opa Charles, papa William, broer George en zus Charlotte. We zijn erg benieuwd hoe hij/zij eruitziet.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP | Bron: Libelle