Ook zo gek op The Crown? Niet zo vreemd, want de Netflix-serie over het reilen en zeilen binnen de Britste koninklijke familie is extreem populair. Speciaal voor alle fans: dit zijn de meest opvallende weetjes over The Crown op een rij.

Dacht je alles te weten over de serie? Deze weetjes over The Crown kende je gegarandeerd nog niet.

Onbekende weetjes over The Crown

1. Geen enkele scène vindt plaats in Buckingham Palace

Misschien geen verrassing, want het is absoluut ondenkbaar om binnen de muren van Buckingham Palace te filmen. In plaats daarvan werd er gefilmd in het nabijgelegen Lancaster House en bij The Old Royal Naval College in Greenwich, waar de scènes op de binnenplaats van het paleis werden opgenomen. Desondanks hebben de makers van The Crown fantastisch werk geleverd om zowel het interieur als het exterieur van het koninklijk paleis na te maken. Daarvoor deed de crew meerdere malen mee aan publieke tours, gewoon tussen de toeristen.

2. De kroon van koningin Elizabeth is erg zwaar 

Hoewel de kroon van koningin Elizabeth er niet bepaald vederlicht uitziet, was die zwaarder dan je misschien zou denken. De originele kroon, de zogeheten St. Edwards Crown, weegt maar liefst 2,5 kilo. Niet zo gek als je bedenkt dat er 444 edelstenen op zitten. De kroon in de serie mag dan een replica zijn, hij was nog steeds erg zwaar.

Article continues after the ad

3. Een teamlid van The Crown behoort tot de Royal Household

De serie werkt met verschillende adviseurs om de productie zo authentiek mogelijk te maken. Eén van die adviseurs is al meer dan dertig jaar lid van de Royal Household, de koninklijke staff van de Queen. Hij zorgt ervoor dat de hoofdrolspelers de juiste etiquette en formaliteiten leren.

4. Matt Smith droeg alleen maar pruiken

Je zou het niet zeggen, maar Matt Smith (de acteur die de rol van prins Philip speelt in de eerste twee seizoenen) draagt in al zijn scènes een pruik. De acteur heeft namelijk bruin haar van zichzelf, dus moest hij een blonde pruik dragen om eruit te zien als prins Philip.

5. De corgis van koningin Elizabeth aten een pakje kaas per dag

In The Crown zien we ook de corgis van koningin Elizabeth. Die hielden er nogal vreemde eetgewoontes op na tijdens de opnames. Zo zouden de honden wel een heel pakje kaas per dag eten. 'Ze houden van kaas, cheddar om precies te zijn,' vertelde Claire Foy (die koningin Elizabeth speelt in de eerste twee seizoenen) eens tegen Vanity Fair. 'Deze corgis zitten vol kaas; ze eten wel een heel pakje cheddar per dag. Het is eng.'

6. Tientallen kleermakers werkten aan één-op-één kopieën van de originele kleding en juwelen

Bijna alle kleding en juwelen in de serie zijn één-op-één kopieën van de originele items. Alleen in seizoen 1 waren dit al meer dan 7.000 kostuums. Een team van meer dan 50 naaisters werkten hieraan. Gelukkig hoefden zij niet de kroningsjurk na te maken die Claire Foy in het eerste seizoen van de serie draagt. Zo was de jurk in 2012 nog nagemaakt voor een tentoonstelling ter ere van het 60-jarig jubileum van koningin Elizabeth. 

7. Het filmen van de trouwscène in seizoen 1 was een heel karwei

In het eerste seizoen van The Crown zien we hoe koningin Elizabeth trouwt met prins Philip. Het filmen van de scène kostte in totaal vijf dagen. Voorafgaand werd er zeven weken gewerkt aan de trouwjurk van Elizabeth. De jurk is gemaakt van ivoorkleurige zijde waarop wel 10.000 parels en borduursels zijn aangebracht. Geen wonder dat het ontwerp zo'n 30.000 euro kostte om te maken. 

8. Helena Bonham-Carter heeft prinses Margaret echt ontmoet

Actrice Helena Bonham-Carter speelt in het derde (en vierde) seizoen de zus van Elizabeth, prinses Margaret. De actrice heeft haar in het echt ontmoet, doordat haar oom goed bevriend was met de prinses. Bonham-Carter vertelde vorig jaar tegen Entertainment Weekly dat ze de ontmoeting nogal eng vond. Margaret zei tegen haar: 'Het gaat steeds beter, vind je niet?' De actrice wist niet wat de prinses bedoelde, maar ze dacht dat het misschien over haar acteerprestaties ging.

9. De echte koningin Elizabeth kijkt ook naar The Crown

Naar verluidt zou de echte koningin Elizabeth ook naar The Crown hebben gekeken. Zo zou ze sowieso het eerste seizoen hebben gekeken, samen met haar jongste zoon prins Edward. Volgens anonieme bronnen vond ze de show erg mooi, maar waren sommige scènes wel erg gedramatiseerd. 

10. Het derde en vierde seizoen zijn direct na elkaar gefilmd

De makers van de serie hebben ervoor gekozen het derde en vierde seizoen direct na elkaar te filmen. Op die manier zit er minder tijd tussen de twee seizoenen en hoeven The Crown-fans dus ook minder lang te wachten op een vervolg.

The Crown seizoen 4 op Netflix

Inmiddels duurt het niet lang meer voordat het vierde seizoen van The Crown op Netflix verschijnt. Zo staat het nieuwe seizoen gepland voor 'eind dit jaar'. Meer weten? Lees hier alles wat je wil weten over The Crown seizoen 4.

Bron: Refinery29, Deadline, Vanity Fair, Entertainment Weekly | Beeld: Netflix

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.