De Britse koningin Elizabeth heeft het tijdens de kerstdagen erg druk. Ook dit jaar volgt ze eeuwenoude tradities op.

Sandringham House

Koningin Elizabeth brengt de feestdagen traditiegetrouw samen met de andere leden van de koninklijke familie in het Sandringham House door. Het huis behoort tot het landgoed van de koningin. Ter ere van haar vader verblijft ze daar elk jaar tot zijn sterfdag. George VI is namelijk op 6 februari 1952 in het Sandringham House overleden.

Article continues after the ad

Kersttoespraak

George V en George VI, de voorgangers van Elizabeth, hielden altijd een kersttoespraak. Ook koningin Elizabeth houdt zich vast aan deze traditie. Na de kerstlunch komt iedereen bij elkaar om te luisteren naar haar kersttoespraak. Deze toespraak wordt opgenomen en uitgezonden op de radio en televisie.

Kerkdienst

Koningin Elizabeth brengt samen met de andere leden van de familie een bezoekje aan de St. Mary Magdalene Church. Daar wordt een privé kerkdienst voor de royals gehouden. Daarna vindt er een publieke kerkdienst plaats. In deze kerk werd ook prinses Charlotte gedoopt.

Kerstkaarten

Gewoonlijk worden kerstkaarten naar familie en vrienden gestuurd. De koningin en prins Philip sturen daarentegen elk jaar honderden kerstkaarten aan premiers en organisaties waarmee ze samenwerken.

Personeel

Het personeel van het koninklijke huishouden krijgt kerstcadeaus van de koningin. De koningin geeft hen meestal een kerstpudding waarop een persoonlijk geschreven tekst van haar en prins Philip staat bedrukt.

Donaties

De koningin brengt veel donaties uit aan liefdadigheidsinstellingen. Zo doneert ze kerstbomen aan scholen en kerken die zich in Sandringham bevinden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Stars Insider | Beeld: Getty Images