Zoals we van de Britten gewend zijn houden zij er niet van om van tradities af te wijken. Dit geldt ook voor de feestdagen. Ze schijnen zelfs al jaren hetzelfde te eten tijdens het kerstdiner...

De grote vraag luidt: wat eten ze dan? De royal chef Darren McGrady doet een boekje open over wat hij kookt tijdens de feestdagen. Geen decadente lunches of diners, eigenlijk gaat het er helemaal niet spannend aan toe. 

Article continues after the ad

Geen verrassingen

Darren vertelt: 'Ze doen niet aan ham of zo, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had.' De kalkoen wordt traditioneel gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. Ook het dessert is niet heel verrassend: Christmas pudding. 

Wandeling

Na de lunch is het tijd voor de wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea en de toespraak van Queen Elizabeth op het programma staat. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Hello Magazine | Beeld: ANP