Zelfs wanneer koningin Elizabeth haar kroon niet draagt, ziet ze er nog vorstelijk uit. Ook afgelopen dinsdag was ze tijdens een Koninklijk event weer te zien in een lichte jas, bijpassende hoed, broche en natuurlijk haar iconisch witte handschoenen.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

En alleen al bij het wuiven met de witte handschoentjes is Elizabeth van mijlenver te herkennen. Maar waarom draagt the Queen of England deze altijd?

Stijl

Al meer dan 70 jaar levert één vaste hofleverancier genaamd Cornelia James de handschoentjes aan het Britse koningshuis. “Handschoentjes zijn altijd al een onderdeel van haar stijl geweest”, vertelt Genevieve James, creative director van Cornelia James bij GoodHousekeeping.com. “Heb je het over de koningin, dan is het beeld van een wuivende Elizabeth het eerste dat in je opkomt.”

Het voordeel

Naast dat de witte accessoires iconisch zijn voor Hare Majesteit, hebben ze nog een ander voordeel. “De koningin schudt zoveel handjes op een dag dat het vanuit hygiënische oogpunt ook een groot voordeel heeft om handschoenen te dragen.”

Katoen

De handschoentjes van Elizabeth zullen echter nooit van leer of synthetische materialen zijn. Ze heeft namelijk één voorkeur en dat is puur katoen, het liefst in het model ‘Regina’.

Princes Diana

De enige die het protocol van het dragen van handschoenen aan de laars lapte, is princes Diana. De reden? Zij wilde direct contact hebben met de mensen wiens hand zij schudde, en dan voornamelijk met zieke mensen die ze ontmoette. Prinses Diana zei ooit zelf: “Het is niet gevaarlijk of besmettelijk om iemand met aids te kennen. Geef ze een hand, of nog beter: een knuffel. Dat hebben ze broodnodig.”

Meghan Markle

Het nieuwste mode icoon van het Britse koningshuis, Meghan Markle, is nog niet gespot met de katoenen accessoires. Maar “we wachten rustig af”, zegt Genevieve.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Ben Stansall (ANP)

Na beschuldigingen van belastingfraude en witwassen leek de Spaanse oud-koning Juan Carlos alle aandacht voor zijn persoon te willen vermijden. Maar dan lijkt een ontmoeting met de zeer omstreden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman een erg onhandige zet... Koning Felipe zou wanhopig worden van zijn schandaalvader. 

Koning Felipe zal des duivels zijn geweest toen zijn vader, oud-koning Juan Carlos, recentelijk wéér voor ophef zorgde. Een foto van de voormalige Spaanse vorst in gesprek met de omstreden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft een storm van kritiek veroorzaakt. De twee ontmoetten elkaar in Abu Dhabi, waar Juan Carlos samen met dochter Cristina naartoe was gereisd. Daar woonden ze de Formule 1-race bij waarin de Spaanse coureur Fernando Alonso zijn laatste Grand Prix-rondjes reed. Dat Juan Carlos is vastgelegd samen met Bin Salman is op zijn zachtst gezegd ongelukkig. De kroonprins wordt verdacht van betrokkenheid bij – of zelfs het geven van de opdracht tot – de moord op de journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanboel. Omdat de onder vuur liggende kroonprins momenteel door menigeen wordt gemeden, kon het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken nauwelijks wachten om de foto van beide heren op Twitter te zetten. Het paleis kwam na alle tumult met de verklaring dat Juan Carlos en de kroonprins beiden in de vipruimte waren en de voormalige vorst gewoonweg niet onder een handdruk uit kwam. Maar Juan Carlos is hoe dan ook weer in opspraak. Alle moeite die Felipe doet om de monarchie na eerdere schandalen in ere te herstellen, wordt andermaal tenietgedaan.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Zeker de jongere generatie koninginnen en prinsessen zijn stijliconen en worden mateloos bewonderd om hun garderobe. Ze kopen de duurste kleding bij de grootste couturiers, maar winkelen ook bij Zara of H&M; díe kledingstukken zijn dan binnen een mum van tijd uitverkocht! Desondanks zijn er grote bedragen gemoeid met de koninklijke outfits – vaak een paar ton per jaar. Maar de royals laten geregeld zien dat ze ook zuinig kunnen zijn door kledingstukken meerdere keren te dragen. En dat valt op!

Hertogin Catherine

Mei 2012

Voor een concert in de Royal Albert Hall hult hertogin Catherine zich in een oogverblindende Jenny Packman-japon met blingbling-riempje en bijpassend avondtasje.

November 2018

Zes jaar later draagt Kate dezelfde jurk voor de uitreiking van de Tusk Conservation Awards in het Banqueting House in Londen. Na drie bevallingen zit hij haar nog als gegoten! 

Dit artikel komt uit Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP