De band tussen prins William en Harry verloopt al een tijdje erg stroef en dit zou door meerdere oorzaken komen. Historicus Robert Lacey schrijft hier in zijn aankomende boek over. People geeft alvast een tipje van de sluier waarom de band tussen de twee prinsen verslechterd is.

Het zou voornamelijk komen door de wijze waarop de twee zijn omgegaan met pijn en trauma. Beiden hebben dit anders aangepakt en dit zou een reden zijn voor hun verslechterde band. 

Andere oplossingen 

Lacey, die ook adviseur van de populaire Netflix-serie The Crown is, schrijft het volg in Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult: 'Beide broers zijn beschadigd door hun opvoedingen; beiden hebben met andere oplossingen gereageerd. Er is zo veel pijn en trauma, dat al teruggaat naar het begin.'

Liefde versus plicht

De geruchten dat Meghan Markle de 'oorzaak' is van de verslechterde band tussen de twee broers, ligt volgens Lacey anders. 'De prinsen zijn opgevoed "om hecht en beschermend naar elkaar te zijn." De spanningen groeiden toen William al op jonge leeftijd werd voorbereid op zijn rol als aankomende troonopvolger en Harry geen specifieke rol kreeg toebedeeld. Fundamenteel voor het hele verhaal is het gevecht tussen liefde versus plicht', aldus de historicus. 

Article continues after the ad

Bron: Shownieuws | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.