Alsof voor de eerste keer kerst vieren bij de Windsors nog niet zenuwslopend genoeg is, moet je óók nog op de proppen komen met een kerstcadeau. Wat geef je aan een koninklijk familielid dat je nog amper kent en bovendien waarschijnlijk alles al heeft wat z’n hartje begeert?

Meghan Markle besloot het over de grappige boeg te gooien. En dat bleek een gouden zet.

Article continues after the ad

Cereal Killer

Ze kocht voor haar zwager, prins William, een lepel waarin de woorden ‘cereal killer’ stonden gegraveerd. De lepel was meteen een hit in de familie. In de biografie Finding Freedom schrijft journalist Omid Cobie dat kerst bij de royals ‘een auditie als geen ander’ is. ‘Meghan wilde indruk maken op haar toekomstige familieleden.’

De lepel bleek een goed idee omdat de Britse royals elkaar vooral betaalbare, geinige cadeaus geven. Zo gaf prinses Anne haar broer Charles ooit een leren toiletbril en verraste Kate Middleton zwager prins Harry met een ‘Crown your own girlfriend’-kit.

Cadeaus bij de thee

Hoewel de familie dit jaar niet samenkomt voor kerst, vieren ze het wel op afstand. Zo is het in de familie traditie om op kerstavond tijdens de thee de cadeaus te overhandigen. Volgens een ingewijde houden de gezinnen die traditie in ere, maar dan wel apart van elkaar. Meghan en Harry blijven in Amerika. Koningin Elizabeth reist niet zoals gewoonlijk af naar Sandringham, maar blijft op Windsor Castle met haar man prins Philip.

Door: VIVA | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.