Donderdag zijn de 600 uitnodigingen van de befaamde ‘royal wedding’ van Harry en Meghan de deur uit gegaan. Een paar jaar geleden was het nog de beurt aan William en Kate. Tussen die twee uitnodigingen blijken een paar opmerkelijke verschillen te zitten.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

Britse media en volgers van het koningshuis merkten het meteen op nadat Kengsinton Palace de uitnodigingen toonden.

Article continues after the ad

Ms

De oplettenden merkten al direct een verschil op betreft de benaming. Catherine werd destijds benaamd als ‘Miss’, terwijl Meghan nu als ‘Ms’ op de uitnodiging staat. Volgens protocolsdeskundigen is dit omdat Meghan eerder getrouwd is geweest.

Kleding

Ook was de kledingaanwijzing voor de dames opmerkelijk: een nette jurk mét hoed. Briste media vermoeden dat dit is besloten vanwege de Amerikaanse bruiloftsgasten. Mannen worden gevraagd om in ‘morning coat and lounge hat’ (jacquet) of militair uniform te komen. Het militaire uniform zou erop kunnen wijzen dat Harry in militair uniform zou gaan trouwen, wat dan wel weer hetzelfde is als bij William.

Uitnodigen

Normaal nodigt koningin Elizabeth de bruiloftsgasten uit, maar bij Harry en Meghan was dat aan prins Charles, de vader van Harry. Dit wordt verklaard door het statusverschil tussen de twee broers (William is de tweede lijn van troonopvolging). De koningin biedt de gasten na de plechtigheid een receptie aan in Windsor Castle.

E-mail

Daarnaast kunnen de uitgenodigden per e-mail hun aanwezigheid bevestigen. In 2011 bij William ging dat nog middels een briefje.

De uitnodigingen werden gedrukt door zwarte en gouden inkt en gepolijst om de kaarten te laten glanzen. Wauw.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Door: Libelle | Beeld: MARK MARLOW (ANP)