Donderdag zijn de 600 uitnodigingen van de befaamde ‘royal wedding’ van Harry en Meghan de deur uit gegaan. Een paar jaar geleden was het nog de beurt aan William en Kate. Tussen die twee uitnodigingen blijken een paar opmerkelijke verschillen te zitten.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

Britse media en volgers van het koningshuis merkten het meteen op nadat Kengsinton Palace de uitnodigingen toonden.

Ms

De oplettenden merkten al direct een verschil op betreft de benaming. Catherine werd destijds benaamd als ‘Miss’, terwijl Meghan nu als ‘Ms’ op de uitnodiging staat. Volgens protocolsdeskundigen is dit omdat Meghan eerder getrouwd is geweest.

Kleding

Ook was de kledingaanwijzing voor de dames opmerkelijk: een nette jurk mét hoed. Briste media vermoeden dat dit is besloten vanwege de Amerikaanse bruiloftsgasten. Mannen worden gevraagd om in ‘morning coat and lounge hat’ (jacquet) of militair uniform te komen. Het militaire uniform zou erop kunnen wijzen dat Harry in militair uniform zou gaan trouwen, wat dan wel weer hetzelfde is als bij William.

Uitnodigen

Normaal nodigt koningin Elizabeth de bruiloftsgasten uit, maar bij Harry en Meghan was dat aan prins Charles, de vader van Harry. Dit wordt verklaard door het statusverschil tussen de twee broers (William is de tweede lijn van troonopvolging). De koningin biedt de gasten na de plechtigheid een receptie aan in Windsor Castle.

E-mail

Daarnaast kunnen de uitgenodigden per e-mail hun aanwezigheid bevestigen. In 2011 bij William ging dat nog middels een briefje.

De uitnodigingen werden gedrukt door zwarte en gouden inkt en gepolijst om de kaarten te laten glanzen. Wauw.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Door: Libelle | Beeld: MARK MARLOW (ANP)

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images