Koning Willem-Alexander is niet alleen koning, hij vliegt al jaren voor de KLM in een Cityhopper en doet dat meestal in alle anonimiteit. 'Ook als we vanuit het bemanningscentrum in KLM-uniform met pet door Schiphol heen lopen, zijn er heel weinig mensen die je herkennen', vertelt de koning woensdag aan De Telegraaf. Inmiddels laat hij zich omscholen voor het vliegen van een Boeing 737.

Lees ook: Dit zijn de BN'er vrienden van Willem-Alexander en Máxima

Brevet

Soms herkennen passagiers zijn stem bij het omroepen tijdens de vlucht, maar zijn naam hoeft hij dan niet te zeggen. 'Het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik namens captain en bemanning de passagiers van harte welkom heet.' Met de vluchten komt de koning aan zijn 150 vlieguren per jaar, die nodig zijn voor zijn brevet.

Omscholing

Willem-Alexander denkt 'een weekje of drie, vier' nodig te hebben voor de omscholing tot 737-vliegenier. 'Theorie, praktijk, simulator en examen. En dan de lijn op.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP

Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post, ontmoette Koningin Máxima op een financiële bijeenkomt in Zwitserland en raakte aan de praat. En wat kwam ter sprake? De nieuwe hobby van Máxima!

Tromgeroffel… Borduren! Volgens Máxima is het de perfectie manier om te ontstressen.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

De Zweedse prinses Estelle, de oudste dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, viert vrijdag haar zesde verjaardag. Het Zweedse hof heeft traditiegetrouw nieuwe foto’s van de jarige vrijgegeven. De drie foto’s zijn in Haga Palace gemaakt door Erika Gerdemark.

Op een van de foto’s zit Estelle samen met haar broertje, prins Oscar, aan tafel achter een grote verjaardagstaart. Op de andere twee beelden poseert het Zweedse prinsesje in een lichtgrijs rokje met roze vestje.

23 februari 2012

Estelle werd op 23 februari 2012 geboren in een ziekenhuis in Solna. De officiële titel van Estelle is hertogin van Östergötland of Oost-Götaland, een gebied ten zuiden van Stockholm.

Door: Show.nl | Beeld: Facebook & Instagram